NAVIJAČI OFK BEOGRADA BESNI: Muka nam je, nećemo da budemo Zvezdina filijala
Foto: Blueunionbelgrade.com

Plava unija grmi

NAVIJAČI OFK BEOGRADA BESNI: Muka nam je, nećemo da budemo Zvezdina filijala

Fudbal -
Navijačka grupa "Plava unija" oglasila se okrivljujući aktuelnu upravu da čuva mesto Zvezdanu Terziću

Navijači OFK Beograda okupljeni u grupi "Plava unija" ušli su u otvoreni sukob sa upravom kluba.

Naime, "Plava unija" je reagovala posle drugog meča u tri kola koje je OFK Beograd odigrao "1-2", odnosno "2-1". Podsetimo, u prvom prvenstvenom kolu "romantičari" su vodili protiv Crvene zvezde na poluvremenu 2:0, a na kraju izgubili 2:6, dok su juče gubili od Voždovca posle 45 minuta 0:1, a onda napravili preokret i pobedili 2:1.

Da situacija bude žešća pobrinuli su se iz Voždovca, koji su osuli drvlje i kamenje po sudiji Nenadu Đokiću, tvrdeći da je "lopov" zbog penala dosuđenog za "romantičare".

"Plava unija" se ne buni samo zbog takvih raspleta utakmica, veći zbog odnosa kluba prema njima. Ta navijačka grupa oglasila se saopštenjem.

"Kao što smo u Nišu, nakon utakmice protiv Crvene zvezde, stavili do znanja srpskoj javnosti, rešeni smo da se borimo protiv svih onih koji narušavaju ugled našeg kluba! Branimo Beograd od onih koji se bave lažima, manipulacijama i podvalama, a direktno rade u interesu rivalskih klubova. Trenutna, vazalna, uprava OFK Beograda, sa aktuelnim predsednikom Drakčetom Dimitrijevićem na čelu, koja samo 'čuva mesto' sadašnjem generalnom direktoru Crvene zvezde, a 'vladaru iz senke' u našem klubu, Zvezdanu Terziću, juče je pokušala da nas spreči da uđemo na Omladinski stadion, u dosluhu, sa brojem redara i policije koji se viđa, samo na utakmicama visokog rizika (bilo ih je i više), a ne kao da plavo-beli igraju sa bratskim Voždovcem. Ispred ulaza na južnu tribinu, pripadnicima navijačke grupe, 'Plava unija', tražene su ulaznice, ali na tom delu stadiona blagajna uopšte ne postoji, niti je naznačeno gde se iste mogu kupiti. Deo navijača uspeo je da uđe na sever sa bratskom grupom navijača Voždovca, a deo na istok. 'Zanimljivo' je da je na kartama koje smo kupili na blagajni za istočnu tribinu pisalo: 'Zapad", kaže se u saopštenju.

"Plava unija" je sa sobom nosila transparente uperene protiv uprave.

"Zabranjene su parole 'Izdaja!' i 'Uprava napolje', što je klasičan primer represije protiv legitimnog načina protesta i ispoljavanja nezadovoljstva. Tokom cele utakmice su se čule pesme protiv onih kojima fudbal i sport uopšte ne znače ništa. 'Ustali smo' protiv onih koji su tu samo da iscede, za svoje bestidne porive, sve što mogu iz nečega što je stvarano više od 100 godina. Ovakvim 'zamaskiranim' potezima, 'uprava kluba' još jednom je pokazala da se boji bilo kakvih poruka sa tribina i istine. Nedefinisane sankcije i sabotaže daju nam samo još veći podstrek da se kao navijači svim legalnim sredstvima borimo do kraja. Za naš OFK Beograd koji volimo. Za klub pravih vrednosti i ponosa. Za istinu", zaključuje se u saopštenju.

Predstavnici "Plave unije" su tokom utakmice sa Voždovcem delili proglas po tribinama. U proglasu piše:

"Muka nam je! Muka nam je od vaših izjava, od vašeg laganja. Vaših konferencija i mazanja. Ne želimo da budemo filijala posrnulom klubu i ljutom protivniku. Vašin manirima od nekadašnjeg kluba koji prati romantika stvorili ste fudbalskog potrčka koji igra kako mu se kaže... Dosta je! Odlazite što dalje. Ostavite OFK Beograd onome kome pripada... Hoćemo ponosan OFK Beograd".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track