NE ZABORAVLJA PREMINULU SUPRUGU: Vijeira pogađao za Zvezdu i Edinu
Foto: Saša Pavlić

Istorija Crveno-beli oborili rekord i upisali 16 pobeda zaredom

NE ZABORAVLJA PREMINULU SUPRUGU: Vijeira pogađao za Zvezdu i Edinu

Fudbal -
Ljubav je to Svaki gol koji postignem jeste za nju. Ona nije umrla i za mene živi zauvek, poručio portugalski fudbaler posle utakmice

Fudbaleri Crvene zvezde dosta su se pomučili da pobede Voždovac rezultatom 2:0 i pišu 16. prvenstvenu pobedu zaredom u Superligi.Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Ugo Vijeira, mada je kod prvog gola kumovao i golman gostiju Popović, koga je lopta posle stative pogodila u nogu i odskakutala u mrežu. Oba gola Portugalac je proslavio pokazujući levu ruku na kojoj ima istetovirane burme i srce posvećeno svojoj umrloj verenici Edini Karvaljo.- Kao i dosad, svaki gol je za nju! Svaki pogodak koji postignem posvećen je mojoj pokojnoj Edini, tako će biti zauvek - rekao je Vijeira, koji je na meču imao podršku porodice.Ako je prvi gol postigao zahvaljujući sreći, onda se slobodno može reći da je drugi bio majstorski. Sikimić mu je glavom spustio loptu, a on je u maniru rasnog strelca zatresao mrežu Voždovca za konačnu egzekuciju čvrstog protivnika koji je, kao niko ove jeseni, namučio lidera prvenstva.Crvena zvezda je od početka meča imala loptu u nogama, ali nije mogla da probije bunker gostiju. Čak ni one akcije posle kojih su svi već videli loptu u mrežu nisu znali da krunišu Luka Jović, Predrag Sikimić, Slavoljub Srnić i Marko Grujić. Ništa nije polazilo za nogom mladom Joviću, a kad ga je zamenio Plavšić, Crvena zvezda je zaigrala tečnije. Onda je, kao i u Nišu pre sedam dana, loptu uzeo uporni Luis Ibanjez, hrabro prošao po levoj strani, oštro centrirao i Vijeira je uspešno savladao golmana Voždovca, slomivši tako otpor gostiju u 87. minutu. Katai se povredio na početku meča, a glavni sudija Vujović na kraju, pa je morao biti zamenjen.Navijači Crvene zvezde po kišnom i hladnom vremenu poručili su upravi i čelnicima kluba da im ne odgovara termin od 13 sati i da je to jedini razlog što je juče na stadionu bilo nešto više od 4.000 ljudi. Crveno-beli u sredu igraju Kup utakmicu protiv Borca kod kuće, a onda za vikend gostuju Čukaričkom na Banovom brdu.

I dalje je voli... Ugo Vijeira i Edina
I dalje je voli... Ugo Vijeira i Edina

GrofovskiPOZDRAV ZA SLAVIŠUMiodrag Božović rekao je posle meča da trenira igrače s karakterom i da mu je drago što je ušao u istoriju kluba.- Znači mi što smo oborili rekord jer ste dosad stalno pominjali Slavišu. Sada ćete pominjati i mene. Evo, pozdravljam Slavišu. Rekao sam igračima da ne treba da odemo iz Crvene zvezde a da nas niko ne spomene. A nas će sada pominjati. Mirisalo je na 0:0, ali srećno smo postigli prvi gol. Zaslužili smo sreću - kazao je Grof.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track