NIKOLIĆ MOTIVIŠE CRNO-BELE ZA DERBI: Pogled na tabelu je grozan, zato je držimo u Zemunelu
Foto: Partizan.rs

Partizan na minus 9 dočekuje Zvezdu

NIKOLIĆ MOTIVIŠE CRNO-BELE ZA DERBI: Pogled na tabelu je grozan, zato je držimo u Zemunelu

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas, uoči 152. večitog derbija, da crno-belima poseban motiv predstavlja stanje na tabeli i dodao da bi pobedom uneli dodatnu neizvesnost u trci za titulu.

"Očekuje nas najlepša i najveća utakmica u Srbiji, koliki god neki želeli da obezvrede svetinju. Svi iz Partizana se radujemo fudbalskom prazniku. Spremili smo se za meč koliko je to bilo moguće, nadam se da ćemo uz vetar navijača ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Nikolić je dodao da trka za titulu još nije rešena.

"Protivnik ima devet bodova više, osvojio je titulu prošle sezone i prema njima postoji respekt. To je dodatan motiv da ostvarimo pozitivan rezultat. Mnogo ima da se igra do kraja prvenstva, mnogo teških utakmica, tu je i Vojvodina, zbog čega očekujem zanimljivu trku. Tabela izgleda grozno, istaknuta je u Teleoptiku, gde treniramo".

On je dodao da u utakmicama Partizana i Crvene zvezde često nije pobeđivao kvalitetniji i bolje rangiran tim na tabeli.

"Postoji veća disciplina i odgovornost u našoj igri, pojedinci su dostigli formu. Ne moram da naglašam da inspiracija pojedinca rešava derbi, onaj koji je bolji na tabeli često nije pobeđivao. Upotrebio bih frazu 'vruće srce, mirna glava", mnogo faktora utiče na rezultat".

Prema njegovim rečima ne veruje da će biti iznenađenja u sastavima i taktici večitih rivala.

"Očekujem Vijeiru u startnoj postavi. Trener Božović ima specifičan način rada, a bilo bi naivno da pričamo gde možemo da ih ugrozimo. Imaju iskusniji tim, ali mislim da smo poletniji. Dosta bitna će biti odluka oko stranaca kod njih jer ih mnogo imaju".

Na pitanje da li je zadovoljan što će derbi suditi Milorad Mažić, trener crno-belih odgovorio je:

"Isključen sam od tih stvari. Mnogo posla ima u sportskom delu, sav naš igrački kadar fokusiran je na teren. Mažić je naš najbolji sudija i ko god drugi da sudi bilo bi polemika".

On nije opterećen činjenicom da za Partizan u večitim derbijima nije dosuđen penal 21 godinu.

"Ne bih poklanjao penal nikome. Ostaće antologijski derbi, čiji sam bio akter, da je protivnik imao dva penala, a mi smo pobedili. Naravoučenije je da u sportu mora da se podnese velika žrtva. Verujem da ćemo imati sreću, imamo veliku želju da slavimo u derbiju", rekao je Nikolić, uz konstataciju da dešavanja u klubu oko izbora predsednika ne utiču na ekipu.

Krilni fudbaler crno-belih Alen Stevanović ističe da ključ trijumfa leži u smirenosti ekipe.

"Na nama je sutra da ispunimo zahteve trenera Nikolića. Neophodna je mirna glava, ekipa ima potencijal i verujem da ćemo prikazati dobru utakmicu. Zvezda ima kvalitet, ima kontinuitet u našoj ligi, ali ne smemo da gledamo tuđi tabor. Potrebno je da 'poginemo" na terenu', poručio je Stevanović.

Utakmica 9. kola Superlige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati na stadionu u Humskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track