NJUKASL BEZ DUŠE: Pobedio rak, dao gol za opstanak, a oni ga oterali!
Foto: Reuters

Svrake se obrukale

NJUKASL BEZ DUŠE: Pobedio rak, dao gol za opstanak, a oni ga oterali!

Fudbal -
Iskusni Argentinac je pobedio opaku bolest, vratio se na teren i postigao gol koji je ostvio slavni klub u Premijer ligi, ali uprkos svemu čelnici Njukasla nisu želeli da produže ugovor sa njim

NJUKASL - Fudbaler Njukasla Jonas Gutijerez napustiće klub pošto mu je istekao ugovor, objavljeno je na sajtu premijerligaša. Njukasl nije želeo da Argentincu ponudi novu saradnju, zbog čega je Gutijerez zamerio vlasniku kluba Majku Ešliju.

"Tokom moje bolesti dve stvari sam naučio, a to je kako fudbaler može da dobije podršku (navijači Njukasla), ali i kako da ostaviš igrača usamljenog (vlasnik Njukasla)", napisao je Gutijerez na svom Tviter profilu.

Gutijerez je godinu i po dana pauzirao sa fudbalom, pošto se borio sa bolešću raka testisa, a na teren se vratio početkom marta. Samo nekoliko meseci kasnije Gutijerez je golom u poslednjem kolu Premijer lige protiv Vest Hema (2:0) pomogao "svrakama" da izbore opstanak.

On je od 2008. godine za Njukasl odigrao 205 utakmica i postigao 12 golova, a tokom karijere igrao je za Velez Sarsfild, Majorku i Norič. Za reprezentaciju Argentine zabeležio je 22 utakmice i dao jedan gol.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track