Prikaži najnovije vesti
Dušan Vlahović, Foto: Saša Pavlić
Mladi centarfor bez lekarskog pregleda

NOVI PROBLEM ZA PARTIZAN: Crno-beli ostaju bez bodova zbog Vlahovića?

Fudbal 14

Fudbalskom klubu Partizan preti oduzimanje bodova ako se utvrdi da mladi napadač crno-belih Dušan Vlahović nije imao pravo igranja na meču 17. kola Superlige protiv Napretka.

Vlahović je trebalo da bude u protokolu za meč 18. kola protiv Vojvodine u Novom Sadu, ali delegat utakmice Rade Popović utvrdio da je centarforu Partizana istekao lekarski pregled.

Vlahović još nije napunio 17 godina, a zbog toga ima obavezu da na svaka četiri meseca ide na lekarski pregled. Pošto je mladom fudbaleru istekao prethodni lekarski pregled, Popović nije dozvolion da centarfor crno-belih bude u protokolu za duel u Novom Sadu. Utakmica je na kraju završena bez golova.

Međutim, ako se utvrdi da je Vlahović na meču protiv Napretka (3:2) igrao bez važećeg lekarskog pregleda, Partizanu preti novčana kazna i oduzimanje bodova. On je protiv Kruševljana ušao u igru u 89. minutu.

"Zbog nastupa bez važećeg lekarskog pregleda, a u smislu ovog člana, uzimaju se na disciplinsku odgovornost klub, igrač, ovlašćeni predstavnik kluba na utakmici i delegat, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika FSS", navodi se u jednom od članova Pravilnika takmičenja.

Delegat na meču Partizan - Napredak bio je Novak Kostrešević, a predstavnik crno-belih Milan Milijaš. 

Olakšavajuća okolnost za crno-bele je, ako Vlahović nije imao važeći lekarski pregled, da Napredak nije uložio žalbu u roku od dva dana.

(Sportski žurnal)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurirsport