ODAVANJE POČASTI SALETU MUTAVOM Potpredsednik FSS-a: Premijer je svestan problema, i sam je navijač
Foto: Printskrin/YT

Odavanje počasti nošenjem majice

ODAVANJE POČASTI SALETU MUTAVOM Potpredsednik FSS-a: Premijer je svestan problema, i sam je navijač

Fudbal -

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović kaže da je FSS pokazao svoj stav povodom odavanja počasti osuđivanom kriminalcu od strane FK Partizan time što je Superliga, koja je deo Saveza, pokrenula disciplinski postupak.

Međutim, Milanović kaže i da je emocionalna veza koja se godinama stvara između navijača i fudbalera razumljiva s ljudske strane, pa odavanje počasti navijaču ne znači i promociju posla kojim se bavio u "privatnom životu".

"Fudbal postoji zbog navijača. Upravo su ti navijači decenijama spasavali klubove. Druga je stvar kada neko koristi navijačke grupe za nečasne i protivzakonite radnje", kaže Milanović i insistira na razlici između pravih navijača i huligana koji se bave kriminalom.

Fudbaleri FK Partizan, a zatim i košarkaši tog kluba, izašli su na teren u majicama s likom Aleksandra Stankovića, osuđivanog kriminalca nedavno ubijenog u mafijaškom obračunu.

Milanović dodaje i da protiv huligana ne mogu da se bore samo klubovi i FSS jer je to široki društveni problem, što je, kako kaže, prepoznao i premijer Vučić, koji je i sam navijač.

Insajder

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track