ODUSTAJU OD PRIPREMA U TURSKOJ: Zvezda i Partizan beže od terorista!
Foto: Dado Đilas

Srpski klubovi

ODUSTAJU OD PRIPREMA U TURSKOJ: Zvezda i Partizan beže od terorista!

Fudbal -

Samo Napredak i Voždovac nastavljaju tradiciju priprema u Antaliji, ostali odlučili da zimu provedu na Kipru, u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji

Turska je nekad bila stalna baza za srpske fudbalske klubove, ali ove godine, otkad su učestali teroristički napadi u toj zemlji, većina naših ekipa okreće se drugim destinacijama.Najbolji srpski klubovi Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina u širokom luku zaobilaze Tursku, iako su bili redovni posetioci sportskih kompleksa u Beleku, nadomak Antalije. Dva kluba će ostati u Srbiji tokom zime, Bačka i Novi Pazar. Šest kluba boraviće u Makedoniji, jedan u Crnoj Gori i Hrvatskoj.Crvena zvezda će, kao i prošle godine, boraviti u Pafosu, na zapadnoj strani Kipra.- Prošle zime smo se solidarisali s ruskom braćom i tada smo našli grčke prijatelje na Kipru. Oni su nam pružili fantastične uslove za rad i pripreme, a uz to je boravak na Kipru upola jeftiniji u odnosu na Tursku. S druge strane, bitan je i bezbednosni aspekt, jer ne želimo da idemo tamo gde se puca i gde padaju bombe - rekao je za Kurir Zvezdan Terzić.

Rizično... Specijalci na ulicama Instanbula
Rizično... Specijalci na ulicama Instanbula

Partizan je proteklih sezona boravio u luksuznim hotelima u Turskoj, a ove, kao i prošle godine, baza će im biti u Limasolu, na jugu Kipra.- Nije prvi put da idemo na Kipar. I ranije smo se tamo pripremali za prolećnu sezonu - kažu u Humskoj.Dve srpske ekipe odlučile su se za odlazak u Tursku. Voždovac i Napredak nemaju strah od terorističkih napada. Nišlije će u Antaliju, ali samo ako reše finansijsku situaciju u klubu.- Nemamo strah od dešavanja u Turskoj. Procena rukovodstva je da su Antalija, odnosno Belek bezbedna mesta za našu ekspediciju, koja će na turskom primorju boraviti dve nedelje - rekla je Valentina Vasić, portparolka Napretka.

Otkud lovaPRIPREME OD 20.000 DO 60.000 EVRADve nedelje boravka na Kipru, u Pafosu i Limasolu, Crvenu zvezdu i Partizan trebalo bi da koštaju 40.000, odnosno 60.000 evra. Čelnici Napretka i Voždovca izdvojiće isti novac za Antaliju, ali će, kako kažu, imati bolji smeštaj s obzirom na ol-inkluziv koji daju tamošnji hoteli i protivnike, jer se tamo sprema veliki broj ekipa. Upola manje novca, oko 20.000 evra, izdvojiće ekipe za pripreme u Makedoniji i Crnoj Gori, gde će imati pristojne uslove za rad. Vojvodina će za pripreme u Istri izdvojiti između 25.000 i 30.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track