ORLIĆI KREĆU NA DRUGI KRAJ SVETA: Rajković, Živković i društvo hoće kao Čileanci
Foto: Fss.rs

Reprezentacija U20 na SP

ORLIĆI KREĆU NA DRUGI KRAJ SVETA: Rajković, Živković i društvo hoće kao Čileanci

Fudbal -
Reprezentacija Srbije za igrače do 20 godina učestvovaće na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović saopštio je danas spisak od 21 igrača za prvenstvo sveta na Novom Zelandu.

Na Mundijalitu neće igrati dvojac iz Crvene zvezde - Luka Jović zbog povrede kolena, i Mihailo Ristić zbog operacije krajnika.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić (Vojvodina), Filip Manojlović (Crvena zvezda)

Odbrana: Milan Gajić (OFK Beograd), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Vojvodina). Stefan Milošević (Spartak), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda)Miladin Stevanović (Partizan), Radovan Pankov (Vojvodina)

Sredina terena: Saša Zdjelar (OFK Beograd), Nemanja Maksimović (Astana), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Sergej Milinković (Genk), Marko Grujić (Crvena zvezda), Filip Janković (Katanija), Andrija Živković (Partizan)

Napad: Ivan Šaponjić (Partizan), Staniša Mandić (Čukarički), Stefan Ilić (Spartak)

Srbija će prvi meč na turniru igrati 31. maja protiv Urugvaja od 16 sati po lokalnom vremenu, 3. juna od 19 sati protiv Malija, a 6. juna od 16 časova protiv Meksika.

"Naš cilj u Novom Zelandu je da prikažemo vrednosti i da istovremeno steknemo iskustvo za najbolju našu reprezentaciju. Znamo da smo prošli težak put u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa se zato sada ne opterećujemo sa onim šta nas čeka u dalekoj zemlji", rekao je Paunović.

Mladi stručnjak je podsetio da je to prvi odlazak Srbije na Svetsko prvenstvo i da će u Novom Zelandu imati teške protivnike.

"Za nas je važno da se aklimatizujemo i dobro pripremimo za prvu utakmicu protiv Urugvaja. Svaka reprezentacija sa kojom ćemo igrati u prvom delu ima dobre rezultate na svojim kontinentima. Zato je naš prvi cilj da prođemo grupu, a potom u eliminacijama dostignemo formu i nivo igre koje smo prikazali u ranijem periodu".

Paunović je izrazio žaljenje što među putnicima na Svetsko prvenstvo neće biti nekih igrača, koji su bili nosioci ekipe, ali zbog povrede ne mogu da budu u avioni.

"Ima dosta momaka koji su zaslužili da budu sa nama. Povrede su iz sprečile da budu u nacionalnom timu. Među njima su Dražić, Maraš, Jokić, Simić, Karaklajić, Plavšić, Dejanović, Andrić i drugi. Nema ni Luke Jovića ni Mihajla Ristića. Sve su to momci koji su zaslužili da budu sa nama u Novom Zelandu".

Kapiten "orlića" Nemanja Maksimović je rekao:

"Trudićemo se da na prvenstvu ostanemo što duže. Nama su uzori 'Čileanci', koji su osvojili titulu prvaka sveta.

Njegov zamenik u Novom Zelandu biće golman Predrag Rajković.

"Imali smo clj da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Sada želimo da ostanemo što duže, a i da osvojimo titulu prvaka sveta", golman Crvene zvezde.

"Orlići" u Novi Zeland putuju večeras preko Istanbula do Oklenda, gde će se od 20. do 27. maja obaviti jednonedeljne pripreme. Baza će im biti u gradu Danejdinu.

Svetsko prvenstvo će se od 31. maja do 20. juna održati u sedam gradova Novog Zelanda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track