ORLIĆI OŽIVELI LEGENDU: Šaponjić kao Ljuba Radanović
Foto: Fone

Je li to moguće

ORLIĆI OŽIVELI LEGENDU: Šaponjić kao Ljuba Radanović

Fudbal -
Golovi protiv Mađarske u 1/8 finala SP podsetili na pogotke koji su našim fudbalskim navijačima u prošlosti donosili veliku radost

Pomoćni trener u U20 timu Srbije Milan Kosanović kaže da je „orliće“ u četvrtfinale SP na Novom Zelandu odveo miks situacija koje ga neodoljivo podsećaju na gol Ljube Radanovića protiv Bugarske u Splitu 1983. godine i autogol kapitena Bajerna Klausa Augentalera u polufinalu KEŠ protiv Crvene zvezde 1991. godine na Marakani.Selektor Veljko Paunović ističe da su one zaslužene na terenu stvaranjem snažnog pritiska na Mađare.Nismo gubili veru- Nismo nijednog trenutka gubili veru da ćemo se vratiti, čak i onda kad smo bili u podređenom položaju. Posle izjednačenja znao sam da ne možemo izgubiti, ali smo rekli igračima pre produžetka da nećemo penale, da moramo da damo gol. I u tome smo uspeli. Doduše, Mađari su ga dali umesto nas, ali treba naterati protivnika da napravi grešku, to je bila naša zasluga - naglašava Paunović.Zamenik kapitena Nemanja Maksimović oduševljen je što cela nacija s velikim zanimanjem i oduševljenjem prati rezultate „orlića“ na Mundijalitu na Novom Zelandu. Kako priznaje, momci su svesni koliko njihove pobede znače srpskom narodu.Znači nam podrška- To što je narod uz nas i što mu nije teško da ustaje u ranim jutarnjim satima i prati naše utakmice samo nam daje još veću snagu i istrajnost da napravimo rezultat na Svetskom prvenstvu. Svesni smo da nije mala stvar ustati rano i posle utakmice ići na posao, da se mnogi žrtvuju jer mnogi ljudi zbog nas verovatno kasne na svoje radne obaveze. Ta podrška nam mnogo znači. Trudićemo se svim silama da do kraja Mundijalita obradujemo naciju i, nadam se, osvojimo medalju - istakao je Maksimović.

KapitenskiZNAMO ŠTA NAM JE ČINITINaredni rival biće selekcija SAD, koja je u pripremnoj fazi pobeđena sa minimalnih 1:0, golom štopera Miloša Veljkovića.- U nedelju nas očekuje duel protiv Amerikanaca. Znamo šta nam je činiti. Spremićemo se i oporaviti za tu važnu utakmicu. Trijumf nad Mađarima proslavili smo u autobusu, velikog slavlja nije bilo. Onako umorni i iscrpljeni otišli smo na spavanje, a već ujutro morali smo na trening oporavka koji nam nije teško pao - raportirao je Maksimović.

Ispala AustrijaSENZACIJA IZ UZBEKISTANANajveću senzaciju na turniru napravio je Uzbekistan. Malo je ko očekivao da će Azijati sa 2:0 eliminisati Austriju, koja je ostavila odličan utisak u fazi po grupama, za razliku od rivala koji je bio bolji samo od Fidžija i na mišiće se plasirao u razigravanje. Ipak, Uzbekistanci su golovima Dostonbeka Kamdamova priredili iznenađenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track