(VIDEO) OSMESI NA OLD TRAFORDU: Junajted ubedljiv protiv Fenerbahčea
Foto: Reuter

Liga Evrope

(VIDEO) OSMESI NA OLD TRAFORDU: Junajted ubedljiv protiv Fenerbahčea

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom terenu turski Fenerbahče sa 4:1, u trećem kolu Grupe A Lige Evropa, dok je Zenit iz Sankt Peterburga posle preokreta savladao Dandalk s 2:1 u Grupi D.

Junajted je na Old Trafordu do vodjstva stigao u 31. minutu pogotkom Pola Pogbe iz jedanaesterca, da bi samo dva minuta kasnije Antoan Marsijal takodje s penala povisio na 2:0.Ekipa Žozea Morinja je u prvom minutu sudijske nadoknade vremena drugim golom Pogbe stigla do tri gola prednosti, a već u 48. minutu Džesi Lingard povisio je na 4:0.Bivši fudbaler Mančester junajteda Robin van Persi u 83. minutu je postigao jedini gol za Fenerbahče i tako postavio konačan rezultat.

U drugom meču Grupe A Fejnord je na svom terenu golom Nikolaja Jorgensena u 55. minutu pobedio Zorju.Mančester i Fejnord posle tri utakmice imaju po šest bodova u Grupi A, Fenerbahče je treći s četiri, dok je Zorja poslednja, četvrta, s jednim.Dandalk je u 52. minutu poveo protiv Zenita golom Robija Bensona, ali je ekipa iz Sankt Peterburga sredinom drugog poluvremena za samo šest minuta stigla do preokreta.Golove za Zenit postigli su Robert Mak u 71. minutu i Žulijano u 77.Makabi iz Tel Aviva je takodje u gostima s 2:1 pobedio AZ Alkmar u drugom meču Grupe D.Zenit je lider Grupe D sa devet bodova, a sledi ga Dandalk s četiri, te Makabi s tri, dok je AZ poslednji s jednim.U Grupi B Olimpijakos je na svom terenu sa 4:1 pobedio Astanu, dok je Jang Bojs trijumfovao protiv APOEL-a s 3:1.Roma je kod kuće vodila s 3:1 protiv Austrije Beč u Grupi E, ali su gosti u finišu stigli do izjednačenja, dok je u drugom meču Astra u gostima s 2:1 pobedila Vitoriju Plzen.Golove za italijansku ekipu postigli su Stefan el Šaravi u 19. i 34. minutu i Alesandro Florenci u 69.S druge strane, golove za Austriju postigli su Rafael Holchauzer u 16, Dominik Prokop u 82. i Olarenvaju Kajode u 84.Roma i Austrija imaju po četiri boda posle tri utakmice, dok Astra ima tri, a Vitorija dva u Grupi E.U Grupi C Sent Etjen je s 1:0 pobedio Gabalu, a Majnc i Anderleht odigrali su nerešeno 1:1, dok je u Grupi F Genk s 2:0 bio bolji od Atletik Bilbaa, a Rapid iz Beča i Sasuolo su remizirali 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track