OTKAZUJE SE EURO 2016? Teroristi su ubili fudbal!

Veliki sportski događaj na meti islamskih ekstremista

OTKAZUJE SE EURO 2016? Teroristi su ubili fudbal!

Fudbal -
Preduzeli smo velike mere bezbednosti, ali ubice u svakom trenutku mogu da nas napadnu, poručio je predsednik Fudbalskog saveza Francuske

Jedna od meta terorističkih napada u Parizu bila je fudbalska utakmica između Francuske i Nemačke (2:0), koja je odigrana pred 80.000 ljudi. Bomba je eksplodirala ispred stadiona i usmrtila troje ljudi i prestravila sve ostale u objektu.

Uvod u užas

Dan posle uveliko se priča o otkazivanju Evropskog prvenstva u fudbalu koje bi trebalo da se odigra sledeće godine u deset francuskih gradova.

Snažna detonacija koja je odjeknula tokom meča ispred Stad de Fransa bila je samo uvod u neviđeni strah koji se uvukao u kosti 80.000 gledalaca i svih aktera meča. Tek kad je sudija označio kraj utakmice, svi su počeli da budu svesni šta se dešava. Publika je sišla na teren kako bi bila bezbedn(ij)a, dok su igrači otišli u svlačionice, a potom i sobe koje se nalaze na samom stadionu. Zbog bezbednosti fudbaleri su morali tu da prenoće.- Svet je potpuno s.eban - nije skrivao očaj Mats Humels, fudbaler Nemačke.

Akteri meča u Parizu ostali su u potpunom šoku.UEFA zabrinuta- Uplašeni smo, kod igrača su se videli velika nesigurnost i strah. Odmah su uzimali mobilne telefone kako bi se javili članovima porodice i informisali se šta se dešava u gradu - rekao je Oliver Birof, menadžer reprezentacije Nemačke.

Prvi čovek francuskog fudbala Noel le Gre otvoreno je govorio o mogućnosti da se otkaže Euro 2016.- Preduzeli smo velike mere bezbednosti, ali i pored toga teroristi u svakom trenutku mogu da nas napadnu. Bili smo zabrinuti za Evropsko prvenstvo, a sada je briga još veća - poručio je predsednik FSF.

Iz UEFA još nije bilo komentara na temu premeštanja EP iz Francuske ili čak i njegovog odlaganja, što se juče u svetskim medijima pominjalo kao mogućnost ako se ostvare pretnje ISIS o novim napadima. Čelnici evropskog fudbala izdali su saopštenje u kojem konstatuju tugu i zabrinutost zbog terorističkog napada.- Sve utakmice baraža za Euro počeće minutom ćutanja, na taj način želimo da iskažemo podršku i solidarnost s Francuskom - napisali su iz UEFA.

Tragedija fudbalera FrancuskeDIJARI UBIJEN ROĐAK, GRIZMANOVA SESTRA JEDVA IZBEGLA SMRTDok je Lasana Dijara nastupao za trikolore u prijateljskom susretu protiv Nemačke, u terorističkim napadima u Parizu poginuo mu je rođak.- Zbog svega onoga što se desilo u Parizu i Sen Deniju, sada teška srca ovo pišem. Kao što ste možda i pročitali, bio sam i lično pogođen ovim napadima. Moj rođak Asta Dijakite jedna je od žrtava terorističkog napada - napisao je Lasana Dijara.Za razliku od Dijakite, sestra Antoana Grizmana uspela je da se spase.

Stala loptaOTKAZANI SVI SPORTSKI DOGAĐAJISvi sportski događaji koji je trebalo da budu održani ovog vikenda u Francuskoj odloženi su do daljeg. Takođe, suspenzija za sve sportske događaje ostaje na snazi dok francuska vlada na odluči drugačije. Zabranjene su i utakmice u omladinskim kategorijama.Francuska je otkazala prijateljski meč protiv Engleske koji je bio planiran za utorak u Londonu. Taj podatak objavili su mediji na Ostrvu, ali nije bio zvanične potvrde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track