PARTIZAN NA PREKRETNICI: Evo kako je trener Marko Nikolić odgovorio zlim jezicima pred Metalac
Foto: Partizan.rs

Voli da gostuje u Gornjem Milanovcu

PARTIZAN NA PREKRETNICI: Evo kako je trener Marko Nikolić odgovorio zlim jezicima pred Metalac

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Metalcem u Gornjem Milanovcu posebna za njegov tim, kao i da može da bude prekretnica jesenjeg dela sezone.

"Opet će zli jezici reći da je ovom čoveku svaka utakmica teška, ali ova utakmica je posebna za nas. Na neki način i prekretnica sezone, makar ovog zimskog dela, iz više razloga: da povežemo rezultate, da ostvarimo poziciju na tabeli i da nastavimo skupljanje bodova", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli su vezali tri prvenstvene pobede i jednu u Kupu i trenutno su na deobi četvrtog mesta sa 16 bodova. Metalac je deveti sa 14 bodova, ali je bez pobede u poslednja dva kola.

"Metalac je jako tvrda i čvrsta ekipa, pogotovo na domaćem terenu. U prilog tome i govori i činjenica da su druga odbrana u ligi (šest primljenih golova, Vojvodina je prva sa četiri primljena gola). Oni su jako neprijatan tim na domaćem terenu. Nemam sumnje da će biti jako motivisani. U prilog tome ide i susret iz prošle godine, gde se Partizan nije lepo proveo (poraz 1:0)", rekao je Nikolić.

On je istakao da je na stadionu u Gornjem Milanovcu uvek "lep fudbalski ambijent", kao i da tim nije imao vremena da uživa u pobedama u derbiju i kupu.

"Naša mobilizacija je maksimalna. Nismo imali prilike da uživamo u ove dve pobede, jer smo se bavili analizama. Pronašli smo neke svoje mane i sada radimo na njima...U sportu nema osvetoljubivosti na taj način. Pobede i porazi su sastavni deo sporta. Ovo su veoma važna tri boda... Kada se igra za Partizan, imperativ je pobeda u svakoj utakmici. Ako bismo se vraćali u prošlost, uvek ima neka utakmica zbog koje bi trebalo da budemo osvetoljubivi. Naš motiv je da igramo dobro i da donesemo tri boda", rekao je Nikolić.

Trener Partizana kazao je da ozbiljnost i koncentracija u igri uvek moraju da postoje u njegovom timu.

"Kad imamo ozbiljnost i koncentraciju, što donosi da, na primer, u derbiju dajemo gol u 90. minutu ili da (Uroš) Đurđević da dva gola za kratko vreme... Mnogo mi je zasmetao gol koji smo primili protiv Napretka. To je slika našeg odnosa. Prvo poluvreme smo dobili 3:0, uz fantastičan odnos, presing, agresija. U drugom poluvremenu smo imali labav odnos, a onda nestane disciplina, a onda primimo gol iz prekida. Ispunili smo cilj, prošli dalje, ali smo dobili packu", rekao je Nikolić.

Partizan trenutno zaostaje sedam bodova za vodećom Vojvodinom i šest za Crvenom zvezdom. Ta dva rivala sastaju se u nedelju.

"To stvarno ne znam. Iznenadili ste me tim pitanjem. Usredsredjeni smo na Metalac, tako da sam na neki način zaboravio da ta dva protivnika igraju. Te reči koje su razmenili neka reše na stadionu pored nas, a mi ćemo svoj posao da rešimo u Gornjem Milanovcu", rekao je Nikolić.

Utakmica 10. kola Super lige Srbije igra se u nedelju od 17.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track