PARTIZAN, VOŠA I ČUKA ČEKAJU RIVALE: Evo ko su im potencijalni protivnici u 3. kolu kvalifikacija
Foto: Partizan.rs

Žreb u Nionu

PARTIZAN, VOŠA I ČUKA ČEKAJU RIVALE: Evo ko su im potencijalni protivnici u 3. kolu kvalifikacija

Fudbal -

Danas će se od 13 satiu Nionu održati žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i srpski predstavnici, Partizan, Vojvodina i Čukarički, će dobiti potencijalne rivale u narednom kolu.

U prvim utakmicama drugog kola, Vojvodina je uspela da savlada ekipu iz Velsa (1:0), Partizan nije uspeo da pobedi Zaglebje, bilo je 0:0, a Čukarički je izgubio na gostovanju Videotonu.

Timovi će biti podeljeni u pet grupa sa istim brojem povlašćenih i nepovlašćenih timova, što će se saznati ujutru. Sigurno je da će srpski timovi biti u različitim grupama, pa je nemoguće da se sastanu u okviru trećeg kola kvalifikacija.

UEFA je pred današnji žreb (13 sati) suzila spisak i potencijalnih rivala srpskim predstavnicima i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U najboljoj poziciji je Partizan, koji je nosilac u trećem kolu, mada i među nepovlašćenim rivalima ima timova koji mogu da budu nezgodni.

Potrebno je da crno-beli najpre eliminišu Zaglebje sledećeg četvrtka posle beogradskih (0:0), a mogući protivnici srpskog vicešampiona u trećem kolu kvalifikacija su švajcarski Lucern, kao i pobednici dvomečeva:

Slovan Bratislava (Slovačka) - Jelgava (Letonija), prvi meč 0:0

Stromsgodset (Norveška) - Sonderjiske (Danska), prvi meč 1:2

Slavija Prag (Češka) - Levadija (Estonija), prvi meč 1:3

Harts (Škotska) - Birkirkara (Malta), prvi meč 0:0

Janina (Grčka) - OD Grenland (Norveška), prvi meč 3:0

Kada je reč o preostalim predstavnicima Srbije u Ligi Evrope, treba istaći da i Vojvodina i Čukarički neće biti među povlašćenima, pa ih očekuju znatno teži rivali u trećem kolu kvalifikacija.

Vojvodina se nalazi u grupi nepovlašćenih timova, a ukoliko eliminiše velški Konahs Kvej posle novosadskih 1:0, rivali u narednoj fazi bi mogli da joj budu: Sent Etjen (Francuska), Spartak Moskva (Rusija), Vorskla (Ukrajina), kao i pobednici dvomeča:

Dinamo Minsk (Belorusija) - Sent Partiks (Irska), prvi meč 1:1

Lokomotiva Zagreb (Hrvatska) - RoPS (Finska), prvi meč 1:1

U mnogo težoj poziciji je Čukarički koji mora da juri sledećeg četvrtka zaostatak od dva gola iz prvog meča sa Videotonom odigranog u Mađarskoj. Ako Brđani i uspeju da prebrode tu prepreku, mogući rivali u trećem kolu su zaista jaki, a to su: Gent (Belgija), Liberec (Češka), Vest Hem (Engleska), Apolon Limasol (Kipar), kao i pobednici dvomeča:

Midtjiland (Danska) - Vaduz (Lihtenštajn), prvi meč 3:0

Helsinki (Finska) - Beroe (Bugarska), prvi meč 1:1

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 28. jula i 4. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track