PARTIZANOV SIKIMIĆ BRATU IZ ZVEZDE: Zabijaj golove, ali titula ne mrda iz Humske!
Foto: Saša Pavlić, Fot

Jedan u crveno-belom dresu, drugi igrao za crno-bele

PARTIZANOV SIKIMIĆ BRATU IZ ZVEZDE: Zabijaj golove, ali titula ne mrda iz Humske!

Fudbal -
„Grobar“ i „delija“ Milovan, koji nastupa za Strazbur, obradovao se prelasku Predraga u crveno-beli tabor. Želi mu čak i da bude strelac u derbiju, ali ne i da njegov klub bude najbolji u Srbiji

Braća Sikimić - Milovan nekadašnji igrač Partizana, Predrag odskoro fudbaler Crvene zvezde. Upravo je transfer mlađeg Sikimića u crveno-beli tabor bio povod da pozovemo starijeg brata za komentar.Milovan Sikimić trenutno je u slavnom francuskom Strazburu, koji danas igra u trećoj ligi zbog finansijskih nedaća.O Predragovom prelasku na Marakanu ima birane reči.- Kad te u 33. godini takav klub pozove, nema odgovora „ne“. Nema tu finansija ili bilo čega drugog, takav poziv se ne odbija, pa da se igra i džabe. To je ostvarenje Predragovog sna, ali i sna našeg oca - uz osmeh je počeo razgovor Milovan Sikimić.Zaintrigiralo nas je to oduševljenje vašeg oca. Pojasnite nam malo.- Naš otac je veliki zvezdaš. Ponosan je na sina koji je zaigrao u Zvezdi, njegovoj sreći nema kraja. Otac nam je bio na svim utakmicama Zvezdine šampionske generacije iz Barija. To dovoljno govori koliko voli taj klub.Nego, kako tata onda dopusti da vi zavolite crno-beli dres?- (smeh) Nije mu to bio problem, niti je pokušao da to promeni. Dolazio je srećan na sve utakmice i navijao za mene.A šta je bilo u derbiju?- Navijao je da Zvezda pobedi, a da odigram odličnu utakmicu.Poruka za brata, da postigne gol protiv Partizana?- Želim mu lični uspeh, pa i da postigne gol protiv Partizana, ali da ne pobede. (smeh) Eto, neka bude nerešeno.Šta ćemo s titulom?- Partizan ima dominaciju kao retko koji klub u Evropi i mislim da će ponovo biti šampion. A Predrag neka postigne mnogo golova i sve super. (smeh)Predragu je u subotu bio rođendan, šta ste mu poželeli?- Gol u Lučanima.Milovan Sikimić bio je član Partizana u periodu od 2007. do 2009. godine i odigrao je dvanaest utakmica za crno-bele. Najveći trag ostavio je u francuskom Gengamu, za koji je zabeležio čak 165 nastupa i postigao devet golova. U Strazburu igra već treću sezonu, a postigao je tri gola.

StatistikaNISAM IZGUBIO U PARTIZANU, ISPADALI SU OD GORIH OD FENERAMilovan Sikimić odigrao je 14 utakmica za Partizan i nije doživeo nijedan poraz! Meč protiv Fenerbahčea na kojem je skrivio penal ostao mu je u dubokom sećanju.- Nažalost, više vremena sam proveo u hodnicima VMA nego na terenu. To je možda i moja najveća žal u karijeri. A taj Fener... Ispadao je Partizan i od neuporedivo slabijih timova nego što je turski velikan.

Čuveno gostovanjeU STRAZBURU JOŠ PRIČAJU O DELIJAMAU razgovoru sa Sikimićem dotakli smo se i zbivanja u Strazburu.- To je veliki klub koji je izbačen u petu ligu zbog problema s finansijama. Tako se to rešava u ozbiljnim zemljama. Sada smo u trećoj ligi i imamo između 17.000 i 20.000 navijača na svakom meču.Navijači Zvezde pamte dobro Strazbur, koji ih je izbacio 2005. godine.- Da, sećam se te utakmice. Navijači Zvezde su ispunili tribinu i po. Redarska služba sa stadiona ovde i dan-danas priča o tome. (smeh)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track