PELEGRINI: Želim da Lampard ostane u Sitiju
Foto: Reuters

Nada se dogovoru

PELEGRINI: Želim da Lampard ostane u Sitiju

Fudbal -
Trener Sitija Manuel Pelegrini se nada da će dva kluba, čiji je vlasnik konzorcijum iz Abu Dabija, postići dogovor oko ostanka Lamparda u Mančesteru

BEOGRAD - Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da klub želi da produži saradnju sa igračem Frenkom Lampardom i po isteku njegove pozajmice, krajem godine.

Lampard (36) je letos, posle 13 godina otišao iz Čelsija, pošto uprava kluba nije želela da mu ponudi novi ugovor i prešao je u Njujork siti. On je odatle odmah otišao na pozajmicu u Mančester siti, a u američki klub bi trebalo da se vrati krajem decembra i obavi pripreme sa novim saigračima, uoči početka Mejdžor lige, u martu.

Bivši engleski reprezentativac je do sada odigrao 10 prvenstvenih utakmica sa Sitijem i postigao tri gola.

Trener Sitija Manuel Pelegrini se nada da će dva kluba, čiji je vlasnik konzorcijum iz Abu Dabija, postići dogovor oko ostanka Lamparda u Mančesteru.

"Frenk je veoma važan igrač za naš tim i nadam se da nećemo imati problema oko njegovog ostanka. Ali, ne može jedna strana o tome da odlučuje, pošto je umešan i drugi klub i američka liga. Na kraju decembra mu ističe pozajmica. Nadam se da će odluka biti doneta što pre, pošto je to važno za ekipu", rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

Lampard je prikazao dobre igre u Sitiju i smatra se dobrom zamenom za Jaja Turea, koji će najverovatnije iz ekipe odsustvovati tokom celog januara, zbog nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače na Kupu Afričkih nacija.

Britanski mediji preneli su da će se čelnici Mančester sitija i Njujork sitija sastati sledeće nedelje i odlučiti da li će Lampard ostati na pozajmici u Engleskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track