PLAŽENJE: Nemci zgroženi Mitrovim jezikom
Foto: Beta AP

Srbin na udaru posle gola

PLAŽENJE: Nemci zgroženi Mitrovim jezikom

Fudbal -
Nemački mediji oštro reagovali zbog načina na koji je igrač Anderlehta Aleksandar Mitrović obeležio gol protiv Borusije. Mitrović se brani tvrdeći da je hteo da simbolizuje makaze i ućutka kritičare

Srpski fudbalski reprezentativac i igrač Anderlehta Aleksandar Mitrović iz više razloga privukao je pažnju na utakmici njegovog kluba protiv Borusije iz Dortmunda u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona (1:1)!Mitrović je bio strelac jedinog gola za ekipu iz Belgije, doneo je bod i remi svom timu, ali je proslava pogotka srpskog internacionalca privukla pažnju nemačkih medija. Mitrović je odlično reagovao na akciju svog tima, posle centaršuta loptu je glavom sproveo u gol u 84. minutu, a nakon toga je sa isplaženim jezikom između dva prsta proslavio pogodak.Nije to bio prvi put da srpski fudbaler na ovaj način slavi gol, ali Nemci su ga ovaj put uzeli na zub. Zbog priče da ovaj gest ima seksualno uvredljivu konotaciju, nemački mediji pišu o skandalu, koji je ovim izazvao Mitrović. Da stvar još više dobije na značaju, uporedili su ovaj gest sa načinom na koji je gol proslavio igrač „milionera“ Ćiro Imobile, koji je stavivši loptu ispod dresa aludirao na to da će uskoro postati otac.Mitrović se kratko opravdao time da je ovim gestom želeo da simbolizuje makaze kojima je kritičarima, a bilo ih je mnogo ove sezone, skratio jezik.Poslednja stvar kojom je Mitrović obeležio ovaj duel zapravo se dogodila na početku meča, kada je Srbin promašio stopostotnu šansu.

Hit na internetuZEZAJU SE S MARKECOMSrpski fudbalski reprezentativac i igrač Liverpula Lazar Marković isključen je direktnim crvenim kartonom na meču protiv Bazela (1:1) nakon što je protivničkog igrača ubo prstom u oko, a nedugo zatim na internetu je osvanula i humoristična video-animacija ovog događaja. Englezi se šale na račun Markeca, čak i oni priznaju da nije zaslužio karton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track