POGORŠANO STANJE: Slavni Brazilac Pele premešten na intenzivnu negu
Foto: Reuters

U bolnici

POGORŠANO STANJE: Slavni Brazilac Pele premešten na intenzivnu negu

Fudbal -
Razlog zbog kojeg je Pele hospitalizovan je infekcija mokraćnog sistema. Peleov portparol i lični prijatelj Hose Fornos Rodriges to negira i kaže da je Do Nasimento dobro i da izlazi za nekoliko dana

Najpoznatiji brazilski fudbaler i jedan od najboljih igrača svih vremena na sveta Pele, zbog pogoršanja zdravlja, prebačen je danas na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Sao Paulu.

Razlog zbog kojeg je Pele (74) hospitalizovan samo nekoliko dana ranije je infekcija mokraćnog sistema.Edson Arantes do Nasimento će do daljeg ostati pod nadzorom lekara na odeljenju za intenzivnu negu.

Peleu je 13. novembra operisan kamen u bubregu, a dva dana nakon toga je pušten.

Međutom, Peleov portparol tvrdi da je slavni fudbaler dobro.

"Brazilska fudbalska legenda Pele u dobrom je stanju i očekuje se da u narednih nekoliko dana napusti bolnicu gde je zbog urinarne infekcije", rekao je danas njegov portparol. Bolnica u Sao Paulu je ranije danas saopštila da je Pele prebačen na odeljenje intenzivne nege pošto mu se stanje pogoršalo, ali je njegov portparol i lični prijatelj Hose Fornos Rodriges to negirao.

"On je dobro. Problem je bio što je imao previše posetilaca, a to nije pomagalo, pa je zato prebačen u mirniju zonu gde dobija terapiju. On bi trebalo da bolnicu napusti za nekoliko dana", rekao je Rodriges.

Saopštenje bolnice izazvalo je strahovanja Brazilaca, a mediji su detaljno izveštavali o tome kako se Peleovo zdravstveno stanje pogoršalo. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena ima 74 godine, a hospitalizovan je pre tri dana zbog infekcije mokraćnih kanala. Pele je 13. novembra operisan zbog kamena u bubregu, a dva dana nakon toga je pušten iz bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track