POJAČANJE ORLOVA: Adem Ljajić golovima kupio Muslina!
Foto: AP

Mihin škart se vraća među „orlove“

POJAČANJE ORLOVA: Adem Ljajić golovima kupio Muslina!

Fudbal -

Selektor Srbije za meč s Velsom vraća sjajnog napadača, koji je s dva pogotka protiv Palerma odveo ekipu Torina na visoko četvrto mesto italijanske Serije A

Kurir je još pre utakmice s Austrijom najavio povratak Adema Ljajića u tim Srbije za meč s Velsom (12. novembra), a potvrda toga stigla je u ponedeljak uveče, kad je naš napadač sa dva gola u dresu Torina definitivno kupio selektora Slavoljuba Muslina.Torino je hit italijanskog prvenstva, za šta je zaslužan trio Mihajlović - Hart - Ljajić. Zanimljivo je da se Miha svojevremeno kao selektor „orlova“ olako odrekao usluga sjajnog napadača, dok sada govori da ne može bez njega.- Znam šta su Ljajićevi kvaliteti i on zna šta ja mogu da uradim za njega kako bismo obojica bili zadovoljni. Jedini put kad smo bili u problemu je onda kada sam ga isključio iz reprezentacije Srbije, ali to se dogodilo zbog pravila tima koja se mogu razumeti samo u našoj zemlji. To smo razjasnili između sebe - istakao je Mihajlović posle pobede Torina nad Palermom (4:1).

Torino, predvođen našim trenerom i našim fudbalerom, zauzima visoku četvrtu poziciju u italijanskoj Seriji A. Zaostatak za vodećim timom, gradskim rivalom Juventusom, iznosi sedam bodova. Ipak, borba za titulu nije postavljena kao cilj.- Želimo da igramo u Evropi, to nam je cilj koji hoćemo da dostignemo u naredne dve godine. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i nastavimo s radom, jer nije jednostavno ići pobedničkim putem. Ponavljam, dobrom igrom možemo tući sve rivale, bez obzira na to kako se zovu.

Po mišljenju stratega Torina, duel s Palermom nije imao dobar početak ni kraj.- Primili smo gol iz prve šanse protivnika, a onda smo reagovali. Jedina stvar koja mi se nije dopala je opuštanje posle našeg četvrtog gola. To ne sme da se ponovi - zaključio je Miha.

JasnoMUSLIN: PRATIM SVE IGRAČESlavoljub Muslin ne krije da je pratio Adema Ljajića.- Naravno da pratimo sve naše igrače koji su kandidati za reprezentaciju. Zajedno sa saradnicima redovno pravimo analize i uveliko se pripremamo za meč s Velsom - izjavio je Muslin.

Sad su superMIHA: TORINO BEZ LJAJIĆA JE SLABSiniša Mihajlović ne prestaje da hvali Adema Ljajića.- Da Ljajić nije bio povređen, sad bismo bili drugi na tabeli. Ako budemo igrali kao na Siciliji, možemo dobiti bilo koga - samouveren je Miha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track