POSLE PRVOG TROFEJA SA ŽALGIRISOM Ljujić: A sada napad na duplu krunu!
Foto: Fonet/FK Rad

Mladi fudbaler ima velike planove

POSLE PRVOG TROFEJA SA ŽALGIRISOM Ljujić: A sada napad na duplu krunu!

Fudbal -

Srpski fudbaler Matija Ljujić došao je zajedno sa Andrijom Kaluđerovićem do svog prvog trofeja sa Žalgirisom, nakon što je u finalu Kupa Litvanije savladana ekipa Suduve sa 2-0.

Ljujić je u igru ušao u 59. minutu pri rezultatu 0-0, da bi samo pet minuta kasnije, drugi srpski fudbaler u litvanskom šampionu, Andrija Kaluđerović doneo prednost.

Konačan rezultat postavio je Kuklis u četvrtom minutu sudijske nadoknade iz jedanaesterca, pošto je prethodno Ljujić poslao sjajnu asistenciju Brazilcu Eliveltu, koji je oboren u kaznenom prostoru. 22-godišnji fudbaler bio je oduševljen zbog svog prvog trofeja u karijeri.

-Osećaj je odličan. Ovo je prvi put da sam osvojio trofej od kada igram seniorski fudbal. Srećan sam što sam u klubu koji se svake godine bori da bude prvi, da uzme duplu krunu i da igra u Evropi. Čudno je da je ovo i Andriji prvi trofej, a on je veliko ime. Veoma sam srećan što smo zajedno nešto osvojili prvi put. Bitno je da smo krenuli, nadam se da će biti još trofeja, jer već za vikend nastavljamo sa prvenstvom - rekao je Ljujić.

Žalgiris je vodeća ekipa litvanskog šampionata sa 63 poena ispred Trakaije koji ima 55 bodova. Talentovani vezista kaže da njegova ekipa namerava da mirno završi šampionat, do kog je ostalo još dve utakmice regularne sezone i još pet kola šampionske runde.

-Ovaj tim ima kvalitet i sigurno da nećemo da dozvolimo da ispustimo prednost od osam bodova. Moramo iz preostalih sedam kola da izvučemo maksimum i osvojimo titulu. U klubu su svi prezadovoljni i veruju da imamo veliku priliku za osvajanje duple krune - smatra Ljujić.

Žalgiris u narednom kolu dočekuje ekipu Atlantasa koja zauzima treću poziciju. U četiri međusobna susreta ove sezone, tri u prvenstvu i jedan u kupu, Ljujićeva ekipa ima tri pobede i poraz i to je bio jedan od samo tri neuspeha Žalgirisa u ovogodišnjem šampionatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track