POTPREDSEDNIK FSS: Srpski fudbal je stigao do kapitulacije!
Foto: Dado

Upalio se alarm

POTPREDSEDNIK FSS: Srpski fudbal je stigao do kapitulacije!

Fudbal -
Privatizacija hitno Jedva čekam da se pojavi vlasnik i da mu prepustim mesto glavnog u klubu, kaže prvi čovek Jagodine Goran Milanović

Predsednik Jagodine i potpredsednik FSS Goran Milanović tvrdi da se fudbal u Srbiji drastično približio amaterskom statusu, a da mu u narednim sezonama predstoje još teži dani ako se nešto bitno ne promeni. Lek za fudbal postoji i u rukama je države.- Molim vas stavite u naslov „privatizacija ili kapitulacija“, neka font bude 35, a slova što crnja, jer crno nam se piše ako klubovi ne dobiju vlasnike što pre. Već smo došli u položaj kad je neverovatno teško dalje voditi klubove. Ovakvi kakvi smo trenutno nikome ne možemo biti ravnopravan rival - kaže Milanović.Da li ste za predlog da privatizaciju u sportu uredi lex specialis po hitnom postupku?- Dovedeni smo u položaj da bi nam svaki pokušaj u pravcu privatizacije više odgovarao od trenutnog statusa. Ako je lex specialis rešenje, što da ne.Ko bi privatizovao Jagodinu?- Postoji interesovanje ljudi, rano je sad otkrivati njihova imena. Jedva čekam da se pojavi vlasnik i da mu prepustim mesto glavnog u klubu.Zašto ste svojevremeno pokrenuli borbu malih klubova protiv Zvezde i Partizana, koje ste nazvali Titovim blizancima, a njihov uticaj se u međuvremenu čak povećao?- Pa da li je trebalo da ćutim i dalje? Najvažnije je da se čuo glas malih, a o rezultatima borbe rano je govoriti jer ona još traje, i trajaće dok ne postanemo ravnopravni. Kupuju igrače i kasne sa isplatom. Uzimaju talentovanu decu po celoj Srbiji dajući lepa obećanja, a od stotinu odvedenih dečaka, samo od dvojice naprave igrače. Ostali propadaju i niko od njih nema koristi. Drugi problem je što se glas malih slabo čuo i u forumima u kojima se odlučuje.

Tole siguranPROMENA STATUTA SUVIŠNAKakve će posledice ostaviti primena novog člana Statuta FSS po kojem je tokom godine samo jednom dozvoljeno pokretanje pitanja poverenja rukovodstvu?- Verujem da je i bez primene tog člana aktuelno rukovodstvo uživalo dovoljno jaku podršku da završi svoj mandat. FS regiona istočne Srbije još nije implementirao taj član u svoj statut, a u FS Beograda i FS Vojvodine su se dogodile promene, tako da oni nisu ni stigli da poslušaju preporuku Skupštine FSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track