Predsednik Partizana za Kurir: Otpustili smo Marka Nikolića zbog Lige šampiona
Foto: Cile

Intervju, Zoran Popović analizira učinjeno u prvih 100 dan

Predsednik Partizana za Kurir: Otpustili smo Marka Nikolića zbog Lige šampiona

Fudbal -
Dovođenjem novog trenera preduzeli smo ozbiljne korake u borbi za titulu i osvajanje kupa

Prvih 100 dana nove uprave Partizana ne mogu se okarakterisati kao specijalno uspešni, a predsednik crno-belih Zoran Popović u intervjuu za Kurir otkriva zašto novo rukovodstvo nije uradilo više.Kako ste zadovoljni urađenim u prvih 100 dana nove uprave?- Uvek smatram da može bolje, ali za 100 dana nije realno popraviti sve ono na čemu nije rađeno godinama. Ipak, urađeno je mnogo toga što predstavlja dobru bazu za napredak. Pre nego što krenete s radom na novim projektima potrebna je analiza postojećeg stanja, a to zahteva vreme, tako da suštinski, od tih 100 dana, samo je 50 bilo konstruktivnih.Otpuštanjem Marka Nikolića dodatno ste zadužili klub?- Istina, ali ako gledate šire, dovođenjem novog trenera preduzeli smo ozbiljne korake u borbi za titulu i osvajanje kupa. U toj borbi cilj nam je i ulazak u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope i opstanak u tom rangu takmičenja. Tako gledano, dobit bi bila mnogo veća od onog što klub zakonski treba da isplati bivšem treneru.

Smenjen... Marko Nikolić
Smenjen... Marko Nikolić

Ostajete li pri izjavi da će u klub do kraja godine ući investicija od šest miliona evra?- Stanje u zemlji je takvo da je moguće da se rokovi pomere, ali je najvažnije da se ne stoji u realizaciji. Od Petra Škuletića smo zaradili 3.200.000 evra, podigli kredit od milion evra, a potpisan je i ugovor s generalnim sponzorom. Tako gledano, mnoge stvari smo uradili i pre zadatog roka. Ne želimo da iznosimo sve u javnost dok se ne stavi poslednji pečat.Kad će biti ispravljene anomalije u Statutu kluba, kako ste obećali?- Statut nije moguće kompletno menjati, ali treba raditi na pojedinim delovima. To treba uraditi studiozno, bez žurbe, a naši timovi rade na njegovoj analizi i pripremi.Zašto još nije prezentovana analiza potraživanja kluba?- Kasni se isključivo iz tehničkih razloga. To radi renomirana revizorka kuća „Dilojt“ i biće saopšteno u najkraćem roku.Kad će biti urađena sistematizacija radnih mesta?- Fizički smo u klubu prisutni više od 12 sati, što nam je omogućilo da tačno vidimo ko koliko doprinosi i na koji način. S tim u vezi pojedini zaposleni će biti prebačeni na druga radna mesta ili dobiti zadatke koji više odgovaraju njihovom karakteru i sposobnostima. Svakako ništa neće biti urađeno preko noći, jer mi pre svega mislimo na njih i na njihove porodice.

Bočni udariSVI SU PROTIV NASSlažete li se s konstatacijom pojedinih prvotimaca da su svi faktori u Srbiji protiv Partizana?- Svesni smo da mnogi žele da prekinu našu dominaciju, jer je normalno da se uvek „udara“ na najjačeg. Jedan od oprobanih sistema je psihološki rat, manipulacija javnim mnjenjem, unošenje nemira i slično. Naši igrači to prepoznaju i više nego ranije rade na psihološkoj pripremi. Vera u sebe, dobre igre na terenu i činjenica da u grudima i srcu nosimo crno-beli grb su najbolja odbrana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track