PROMENE U FUDBALSKOM SAVEZU: Slaviša Kokeza imenovan za potpredsednika FSS

Odbor za hitna pitanja

PROMENE U FUDBALSKOM SAVEZU: Slaviša Kokeza imenovan za potpredsednika FSS

Fudbal -
Čelnik Crvene zvezde biće zadužen za domaća takmičenja

BEOGRAD - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izrazio je danas posebno zadovoljstvo zbog osvojene titule prvaka sveta generacije do 20 godina na Novom Zelandu i zaključio da to predstavlja podstrek i putokaz svim nacionalnim selekcijama.

Na sastanku u Staroj Pazovi ocenjeno je da plasman mlade reprezentacije na završni turnir EP u Češkoj takođe predstavlja uspeh, ali da učinak na samom turniru zahteva podrobnu analizu koja će uslediti.

Što se A selekcije tiče, zaključeno je da je šansa za učešće na EP u Franuskoj umanjena posle poraza u Danskoj, ali "dok postoji šansa trajaće i nada u plasman na veliko takmicenje".

Za novog selektora reprezentacije do 18 fodina zvanično je postavljen Ivan Tomić.

Sastanku IO prethodila je sednica Odbora za hitna pitanja FSS na kojoj je aktuelni predsednik FS Beograda Slaviša Kokeza imenovan za potpredsednika FSS.

Tako nacionalni savez sada broji petoricu potpredsednika koji imaju specijalizovana zaduženja u radu. Ivan Ćurković zadužen je za međunarodne odnose, Savo Milošević brine o reprezentativnim selekcijama, Slaviša Kokeza je zadužen za domaće takmičenje, Goran Milanović za odnose među regionalnim savezima, a Željko Kojić za sektore finansija i marketinga.

IO FSS usvojio je izveštaj takmičarskih organa FSS i izveštaj o radu Sudijske komisije FSS za sezonu 2014/15, a u posebnoj tački dnevnog reda usvojen je novi Pravilnik o sudijama i suđenju FSS na osnovu kojeg su utvrđene liste sudija i posmatrača suđenja za takmičenje u Super ligi u sezoni 2015/16.

Članovi nove Sudijske komisije FSS: Zoran Petrović (delegiranje sudija Superlige), Dragan Radulović (delegiranje sudija Prve lige Srbija), Dušan Mrakić (analiza suđenja Superlige), Đorđe Žutić (analiza sudenja Prve lige Srbija), Mirko Simić (delegiranje posmatrača suđenja Super i Prve lige Srbija).

Lista sudija Superlige (Elit grupa): Milorad Mažić (Vrbas), Majo Vujović (Novi Sad), Aleksandar Vasić (Novi Žednik), Vlado Glođović (Vrbas), Milan Ilić (Chuprija), Bojan Nikolić (Kragujevac), Nenad Đokić (Užice), Dejan Filipović (Beograd), Danilo Grujić (Niš) i Srđan Jovanović (Beograd).

U skladu sa zaključcima Zajednice Superlige, prihvaćena je inicijativa da se obaveznost imanja reflektora na stadionima gde se igraju utakmice ovog takmičenja produži za šest meseci, dakle do početka prolećnog dela sezone.

Takođe je prihvaćeno da se pored četiri strana igraca u klubovima Superlige (koji mogu da budu u protokolu) dozvoli i mogućnost da dva igrača sa prostora bivših jugoslovenskih republika nemaju status stranaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track