PROMENE U SRPSKOM FUDBALU: FSS doneo odluku koja se neće dopasti Zvezdi i Partizanu
Foto: FSS

Inicijativa Slaviše Kokeze

PROMENE U SRPSKOM FUDBALU: FSS doneo odluku koja se neće dopasti Zvezdi i Partizanu

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije (FSS) odlučio je danas da klubovi sledeće sezone u Super ligi mogu da imaju najviše četiri stranca u timu, a na inicijativu predsednika te organizacije Slaviše Kokeze.

Klubovi ove sezone mogu da koriste najviše šest stranaca u timu.

Na sednici Odbora za hitna pitanja odlučeno je da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super lige da se prvenstvene utakmice ubuduće igraju i petkom, a Prve lige Srbije i ponedeljkom.

Cilj toga je, kako je saopšteno, da se poveća broj gledalaca na stadionima.

Klubovi Prve lige Srbije moći će od naredne sezone da imaju najviše dvojicu stranaca, a u Super ligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.

Odbor za hitna pitanja FSS-a predložio je da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super lige i Prve lige, a u skladu s preporukama Sudijske komisije Uefe.

Predloženo je da se smanji broj delegata i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.

Takodje će se izvršiti izmene disciplinskog pravilnika po kom će klubovi biti odgovorni za neispunjavanje finansijskih obaveza prema FSS-u.

Predloženo je da klubovi Prve lige mogu da traže odlaganje utakmice ako imaju bar četvoricu igrača u reprezentativnim selekcijama, umesto dvojice koliko je bilo do sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track