PUT ZA MUNDIJAL: Naša pamet biće jača od snage Iraca
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

„Orlovi“ znaju šta je ključ uspeha

PUT ZA MUNDIJAL: Naša pamet biće jača od snage Iraca

Fudbal -

Srpska inteligencija može pobediti irsku fizičku spremu. Najopasniji će biti Šejn Long, smatra Dušan Tadić

Reprezentativci Srbije veruju da će (20.45) na Marakani fudbalska inteligencija „orlova“ biti za gol jača od irske snage i brzine, iako poslednjih godina taj adut sve manje brine naše rivale.Pobeda na početku novog ciklusa je od izuzetne važnosti, posebno protiv jednog od glavnih konkurenata za plasman na SP u Rusiju 2018. i u situaciji kada treba iskoristiti prednost domaćeg terena.

- Inteligencija uvek može pobediti „fiziku“! Naravno, danas se podrazumeva fizička sprema, ali treba biti i dovoljno inteligentan da prepoznaš momenat koji donosi pobedu. Razgovarao sam sa saigračem iz Sautemptona Šejnom Longom, pa sam čak izvukao neke informacije o njihovom timu da on i ne oseti (smeh). Najveća opasnost će nam pretiti od njega, od dugih lopti i igrača koji se ubacuju iz drugog plana u prazan prostor - rekao je juče Dušan Tadić.Proteklih dana na treninzima su simulirani napadi karakteristični za Irce, tako da Duška Tošića i ostale defanzivce očekuje ozbiljan i težak posao da sačuvaju našu mrežu.

- Narod voli fudbal, mi smo im najvažniji uz košarkaše i vaterpoliste. Red je da ih i mi obradujemo, ali i ako ne pobedimo Irce, ne treba kvariti atmosferu i shvatiti to kao katastrofu. Mnogo je mečeva pred nama, pa samim tim i šansi da se nadoknadi propušteno. Jedno je samo sigurno - daćemo sve od sebe, a nadam se da će to biti dovoljno za tri boda - obećava Duško Tošić.

Ko će kogaSISTEM ZA ZBUNJIVANJEGovoreći o prednostima novog Muslinovog sistema 3-4-2-1, Tadić kaže da bi kretanje njega i Filipa Kostića, iza najisturenijeg Aleksandra Mitrovića, moglo da zbuni protivnika.- Najjače oružje moglo bi da bude to što dvojica igrača ispred špica ulaze između protivničkih linija tima, što će sigurno da ih zbuni, a ako imaju i lošu međusobnu komunikaciju i ne budu nas preuzimali, možemo lako napraviti višak - kaže Tadić.

Grujić u A timuAKO MUSLIN POZOVE, TU SAMMladi reprezentativac Marko Grujić odigrao je u petak meč sa Italijom u Vićenci, da bi se odmah posle remija 1:1 sa „azurima“ stavio na raspolaganje selektoru A tima Slavoljubu Muslinu.- Posle vodećeg gola bili smo u prilici da rešimo pitanje pobednika. Umesto toga, primili smo gol u drugom poluvremenu, ali smo pokazali da napredujemo kao ekipa. Na meni je sad da nadoknadim propušteno i da dočekam meč sa Ircima spreman ako bude potrebe da zaigram - rekao je Grujić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track