RADNIK ISPISAO ISTORIJU: Ekipa iz Surdulice osvojila bod na premijeri u elitnom rangu
Foto: FK Radnik

Novi prvoligaš odoleo Spartaku

RADNIK ISPISAO ISTORIJU: Ekipa iz Surdulice osvojila bod na premijeri u elitnom rangu

Fudbal -
Spartak je imao inicijativu, ali su gosti u nadoknadi sudijskog vremena propustili najbolju priliku na meču da čitav plen odnesu u Surdulicu

Fudbaleri Radnika iz Surdulice u svom debiju u Jelen Superligi Srbije uspeli su da osvoje bod. Surduličani su odoleli Spartaku u Subotici za istorijski bod.

Fudbaleri Voždovca pobedili su danas na gostovanju ekipu Rada sa 2:0 (1:0) u utakmici prvog kola Superlige Srbije. Golove u malom beogradskom derbiju na Banjici postigli su Marko Adamović u 30. i Borislav Terzić u 76. minutu.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su večeras u gostima Jagodinu sa 3:0 u prvom kolu Super lige Srbije, dok je Javor takođe u gostima slavio protiv Novog Pazara.

Javor je u Novom Pazaru igrao strpljivo i uglavnom je kontrolisao meč bez mnogo prilika. Tim iz Ivanjice slavio je u 82. minutu. Igor Stojaković je izveo korner, a odbrana je loše ispucala loptu, koju je na ivici šesnaesterca dohvatio Naemeka Ađuru i volejom je smestio u mrežu.

Mladost iz Lučana pokazala je u Jagodini da će biti ozbiljan rival ove sezone. Lučanci su "načeli" Jagodinu na kraju prvog poluvremena golovima Vladimira Golemića u 41. i Miloša Mijića u 42. minutu, da bi pobedu potvrdio Lazar Jovanović u 70. minutu. Poslednja dva meča prvog kola Super lige igraju se sutra. OFK Beograd od 17.00 dočekuje vicešampiona Crvenu zvezdu, a od 19.00 se u Novom Sadu igra derbi kola Vojvodina-Čukarički.

Šampion Partizan je odbranu titule započeo u petak trijumfom nad Metalcem od 4:0, dok je Borac takođe u petak pobedio niški Radnički sa 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track