RADOMIR ANTIĆ ZA KURIR: Tadić je uspeo čak i sam sebi da asistira
Foto: Dado Đilas

Bivši selektor oduševljen novom fudbalskom Srbijom

RADOMIR ANTIĆ ZA KURIR: Tadić je uspeo čak i sam sebi da asistira

Fudbal -

Dušan je u ove tri utakmice ostvario igre na nivou najvećih zvezda. Ima bolju levu nogu od desne, ali onakav prijem kod trećeg gola, pa prebacivanje na slabiju nogu i jak i precizan šut ne može da izvede bilo ko, kaže bivši selektor

Od ere Radomira Antića fudbalska reprezentacija Srbije konačno je odigrala jednu kvalitetnu utakmicu, mišljenje je javnosti. Navijači su ovacijama ispratili „orlove“ s terena, što se takođe nije desilo od perioda dok je selektor bio Antić, a prvi put od odlaska Dejana Stankovića moglo se čuti i skandiranje imena nekog reprezentativca - Dušana Tadića.Dobru igru prepoznao je i lično Radomir, koji se odazvao pozivu Kurira.- Dva dobra rezultata vraćaju dobru atmosferu, a bez nje nema ni pobedničkog tima. Možete vi da imate ekstra kvalitetne igrače, ali ako oni ne rade jedni za druge, onda tu nema sreće. Na prvom mestu je da se pobeđuje - rekao je Radomir Antić za Kurir i dodao:- Ovo kolo nas poziva na oprez. Vels je remizirao s Gruzijom, što je još i dobro jer su bili zreli da izgube. Srbija u narednim mečevima mora da isključi greške, ili ih makar svede na minimum. Liderska pozicija u grupi daje pozitivnu energiju, ali bez euforije, čeka nas još dosta posla do odlaska u Rusiju.

Konačno video pravi fudbal u režiji „orlova“... Radomir Antić
Konačno video pravi fudbal u režiji „orlova“... Radomir Antić

Igre Dušana Tadića za Srbiju na početku kvalifikacija fascinirale su sve.- Tadić je u ove tri utakmice ostvario igre na nivou najvećih zvezda! Ima bolju levu nogu od desne, ali onakav prijem kod trećeg gola, pa prebacivanje na slabiju nogu i jak i precizan šut ne može da izvede bilo ko. Svaka čast za onakav potez! Izuzetan momak koji daje pozitivnu energiju reprezentaciji.Ono što pada u oči je loša igra defanzivnih fudbalera. Stefan Mitrović kao centralni u zadnjoj liniji pokazao je veliku dozu nesigurnosti i Austrijancima servirao dva gola.- Defanziva nije na nivou! Ona mora da se poboljša i da se što pre otklone problemi. I na ostalim našim utakmicama dosta igrača Srbije bude iza lopte, pa posle toga nije ni čudo što sledi velika dekoncentracija. Naša tri defanzivna igrača nisu navikli da počinju igru iz zadnje linije.Popularni Mister analizirao je i igru veznog reda i napada.- Oba vezna igrača su nam takođe defanzivno nastrojeni, tako da je u fazi napada sve na inspiraciji Tadića, Kostića i Mitrovića. Sve golove protiv Austrije dali smo iz kontre. Moldavci su nam poklonili prvi gol, a posle je sve bila stvar rutine. Da ne budem pogrešno shvaćen. Sve su to lepe stvari, ali ima još dosta da se radi kad je u pitanju igra srpske reprezentacije.

Naši, a njihovi ARNAUTOVIĆA SAM HTEO U TIMU SRBIJEVizionar Radomir Antić je pre osam godina pregovarao s Markom Arnautovićem da igra za Srbiju.- Pratili smo ga dok je još bio u Tventeu. Za mene je tad bio igrač sa velikom budućnošću. To je sad i dokazao. Ima sjajne karakteristike. Istina je da nije imao srpski pasoš, a vreme u tim trenucima nije bilo naš saveznik. Moglo je to da se završi, ali... Meni je drago kad vidim da je izrastao u vrhunskog napadača. Ne porede ga džabe sa Zlatanom Ibrahimovićem!Antić je u to vreme gledao deset godina unapred, pa je pregovarao i sa porodicom Bojana Krkića.- Žao mi je što tada nije prihvatio da igra za Srbiju. Trebalo je to da uradi. Bilo bi bolje za njega.Antara se prisetio i razgovora s Markom Devićem.- Razgovarali smo i s njim. Nažalost, njemu su u klubu rekli da će izgubiti ugovor ako ne uzme ukrajinski pasoš. Tako smo ga i izgubili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track