RASKRINKANI: Karadžiću, zašto kriješ pare?!
Foto: Aleksandar Jovanović

FSS na crnoj listi nevladine organizacije

RASKRINKANI: Karadžiću, zašto kriješ pare?!

Fudbal -
Organizacija Transparensi internešenel objavila da 14 nacionalnih saveza redovno informiše javnost o finansijama, dok se srpska kuća fudbala nalazi među onima koji to ne čine

Fudbalski savez Srbije nalazi se u grupi nacionalnih saveza koji u tajnosti drže detalje svog poslovanja.Samo 14 članica FIFA te podatke predstavljaju javnosti, tvrdi nevladina organizacija Transparensi internešenel (TI), a to su: Kanada, Danska, Engleska, Mađarska, Island, Italija, Japan, Letonija, Novi Zeland, Severna Irska, Norveška, Portugal, Irska i Švedska.Prema rečima predsednika TI Kobusa de Svarta, „rizik od korupcije je velik u previše svetskih fudbalskih saveza“, ali generalni sekretar FSS Nebojša Ivković kaže da mu nije jasno na osnovu kojih kriterijuma je napravljena ova lista. On uverava da srpski nacionalni savez radi krajnje transparentno i da sve izveštaje podnosi u sedište UEFA i FIFA.Ivković brani FSS- Kao građanin sam čuo za pomenutu organizaciju, ali se ne sećam da su se do sada bavili ovom temom. Ipak, bez obzira na razloge njihovog angažovanja, moram da kažem da ne razumem na osnovu čega je napravljena ta lista. FSS sve radi transparentno i izveštaje podnosimo u sedište FIFA i UEFA - kaže Ivković i nastavlja:- Daću vam samo jedan primer. FSS je dobio određeni novac kao pomoć nakon prošlogodišnjih poplava i iskoristili smo ga kako bismo obnovili neke terene širom Srbije. Slikali smo svaki stadion pre i posle renoviranja i poslali izveštaj u kom je tačno precizirano gde je otišao svaki cent od te pomoći.Generalni sekretar FSS naglašava da poslovanje saveza proveravaju i druge relevantne institucije i da su podaci dostupni javnosti.Angažovan revizor- Godinama unazad FSS angažuje nezavisnog revizora koji proverava naše poslovanje i do sada nje uočena nikakva nepravilnost. Takođe, na godišnjoj skupštini svi delegati dobijaju izveštaje gde je potrošen novac. Prema tome, sve je dostupno, radi se transparentno i ne znam kako nas je neko svrstao na ovu listu - objašnjava Ivković.

Kvalifikacije za Euro 2017.„ORLOVI“, UČITE OD ŽENA!Kad ne mogu fudbaleri, čast Srbije na evropskoj sceni brane fudbalerke! Ženska reprezentacija 25. novembra biće domaćin Bosni i Hercegovini u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017, a pet dana kasnije gost Belgiji.Srpkinje posle dva kola zauzimaju visoku drugu poziciju u grupi, bez kiksa, sa maksimalnih šest bodova, ispred Engleske, BiH i Estonije, a iza Belgije.Selektor Boris Arsić saopštio je spisak igračica za predstojeće izazove: Suzane Nilson (Ðurgarden), Ana Ivanov (Ki Klasvik), Nevena Damjanović (Fortuna), Tijana Krstić (Spartak), Nikoleta Nikolić (Medik), Jasna Ðorđević (Aris), Milica Stevanović, Aleksandra Lazarević (Mašinac), Vesna Smiljković (Valur), Marija Ilić, Sanda Malešević, Tijana Filipović (Spartak), Aleksandra Savanović (Vojvodina), Dina Blagojević (Crvena zvezda), Jelena Canković (Ferencvaroš), Nevena Milivojević (Mašinac), Jovana Damnjanović (Sand), Marija Radojičić (Valur), Alegra Poljak (Spartak), Milica Mijatović (Crvena zvezda), Jelena Čubrilo (Ljubljana).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track