RASTANAK: Nejc Pečnik napustio Crvenu zvezdu
Foto: Saša Pavlić

Ode Slovenac

RASTANAK: Nejc Pečnik napustio Crvenu zvezdu

Fudbal -
Letos je sa njim napravljen dogovor da u svakom momentu može napustiti klub

BEOGRAD - Slovenački fudbaler Nejc Pečnik i Crvena zvezda sporazumno su danas raskinuli ugovor, rečeno je agenciji Beta u beogradskom klubu.

Pečnik je uzeo sve papire i slobodan je igrač, kažu u Zvezdi.

Pečnik je u julu 2013. godine potpisao sa Zvezdom dvogodišnji ugovor, a na kraju prošle sezone je rekao da će potražiti anganžman u inostranstvu zbog loše finansijske situacije u klubu.

Jedan od najboljih igrača Zvezde je, međutim, ostao u klubu iz Ljutice Bogdana, a letos je sa njim napravljen dogovor da u svakom momentu može napustiti klub.

Vezni fudbaler je karijeru počeo u Celju, a potom je nastupao za Spartu iz Praga, Nasional, Krila Samara i Šefild Vensdej.

Terzić: Hvala Pečniku, ostavio je veliki trag u Zvezdi

Slovenački reprezentativac Nejc Pečnik sporazumno je raskinuo saradnju sa Crvenom zvezdom, potvrdio je danas vršilac dužnosti generalnog sekretara Zvezdan Terzić."U toku dana smo održali sednicu Upravnog odbora i doneli odluku da pustimo Pečnika. Zahvalili smo mu se na svemu što je uradio za klub u kojem je ostavio veliki trag prilikom osvajanja šampionske titule. On je i letos bio slobodan, ali smo se nakon 15 dana dogovorili da se vrati i da mu ne pravimo smetnje u slučaju dobre ponude", rekao je Terzić Tanjugu.Terzić je dodao da će Zvezda u ponedeljak predstaviti Aleksandra Lukovića, kao i da se uskoro očekuje dolazak Džošue Parkera iz Domžala."Imamo još nekoliko želja, a ima i nekoliko zanimljivih igrača na domaćem tržištu. Sa druge strane, videćemo da li će biti odlazaka, pošto su inostrani klubovi poslali ponude za Kovačevića i Lazića. Ne želimo da se odreknemo mladih igrača, koji su se ove jeseni afirmisali, i njihova cena ne sme da bude ispod dva miliona evra", naveo je Terzić.On je istakao da je prevashodni cilj kluba finansijska stabilizacija, a potom i odbrana titule.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track