RAT: Karadžić obrisao svoju smenu!
Foto: Cile

Uzvratio udarac FS Vojvodine

RAT: Karadžić obrisao svoju smenu!

Fudbal -
Odbor za hitna pitanja FSS poništio odluke FS Vojvodine po kojima je on prestao da bude legitimni predsednik Saveza

Odbor za hitna pitanja FSS u potpunosti je uvažio zaključke Komisije za pravna pitanja FSS, koja je utvrdila da Statut FS Vojvodine nije usklađen s naše krovne fudbalske organizacije i tako poništila i proglasila nestatutarnim sve odluke ovog tela na sednici održanoj 22. maja!FS Vojvodine je 22. maja održao sednicu Skupštine, na kojoj su izabrani novi predstavnici tog tela u Skupštini FSS i na tom spisku nema imena aktuelnog predsednika srpske „kuće fudbala“ Tomislava Karadžića, koga je upravo ovaj regionalni Savez godinama kandidovao za obavljanje najviših funkcija u našem fudbalu.Međutim, novi članovi vojvođanskog Saveza nisu sastavili ni dve nedelje na svojim novim funkcijama. Lično predsedavaoNaime, u SC FS Srbije u Staroj Pazovi juče je održana sednica Odbora za hitna pitanja, kojom je predsedavao Tomislav Karadžić.Njoj je prethodila sednica Komisije za pravna pitanja FSS, koja je analizirala kompletnu dokumentaciju vezanu za novu Skupštinu FS Vojvodine. Komisija je ustanovila niz nepravilnosti i zaključila da su odluke IO FS Vojvodine donete pre dve nedelje nestatutarne, a na njihov predlog Odbor za hitna pitanja ih je poništio.Rok od 30 danaTakođe, FS Vojvodine je dobio rok od 30 dana da otkloni sve nepravilnosti, a ukoliko se to ne dogodi do 5. jula, Odbor za hitna pitanja FSS će u skladu s članovima Statuta 81. i 82. uvesti privremene mere u ovom regionalnom Savezu.

Javoru reflektoriPOMOĆ ZA POPLAVLJENENa sednici su donete odluke o pružanju pomoći FK Javor za podizanje reflektora, a odobrena su i dopunska sredstva obrenovačkom Radničkom, valjevskoj Budućnosti i novom superligašu Metalcu iz Gornjeg Milanovca za saniranje posledica od poplava. Takođe, od Sudijske komisije FSS i sudijske organizacije zahteva se da do 25. juna izaberu svoje organe i tela.

SimovićNE PRETITE NAM VIŠEGPredsednik FS Vojvodine Dragan Simović kaže da će pravnici detaljno pregledati ceo materijal koji je predstavio FS Srbije i utvrditi, a potom i otkloniti eventualne greške.- FSS je odluku doneo u petak i sigurno je da nećemo moći da odgovorimo pre ponedeljka. Sve što su napisali sagledaćemo s pravne strane. Videćemo šta je pravno nemoguće, kao i šta se to njima nije svidelo, pa sad tvrde suprotno. Uvođenje privremenih mera bilo bi ravno katastrofi. Nemaju pravo da tako nešto urade - kaže Simović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja