RAZMIŠLJA O OSTAVCI: Navijači Juventusa pretili smrću selektoru Konteu zbog povrede Markizija
Foto: Reuters

A nekada je bio njihov

RAZMIŠLJA O OSTAVCI: Navijači Juventusa pretili smrću selektoru Konteu zbog povrede Markizija

Fudbal -
Pristalice "stare dame" krive selektora Italije za tešku povredu svog ljubimca

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte razmišlja da podnese ostavku zbog pretnji smrću koje su mu uputili navijači Juventusa.

On je pretnje dobio na društvenim mrežama posle teške povrede Klaudija Markizija. Pristalice "stare dame" smatraju da je način Konteovog rada doprineo da se Markizio povredi.

"Bio je veoma uznemiren kada smo se poslednji put sreli. Posle jučerašnjih kontroverzi primio je brojne pretnje smrću preko interenta. Optužili su ga za nešto za šta ne može da bude kriv", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio za Radio Rai.

Konte je pre reprezentacije Italije vodio Juventusa sa kojim je osvojio tri uzastopne šampionske titule. Tokom igračke karijere nosio je dres torinskog kluba 13 godina i za to vreme osvojio pet titula šampiona Italije, Kup UEFA 1993. i Ligu šampiona 1996. godine.

Prema prvim prognozama, Klaudiju Markiziju su stradali ligamenti kolena i za njega je sezona završena. Juventus je blizu četvrte uzastopne, a ukupno 31. titule šampiona Italije, ali se za trofeje bori na preostala dva fronta. U Ligi šampiona ga očekuje četvrtfinalni dvomeč sa Monakom, kao i revanš polufinala Kupa Italije protiv Fiorentine (prvi meč u Torinu dobili gosti 1:2).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track