RIGOROZNE MERE: Albancima sa Kosova i iz Makedonije zabranjen ulaz na meč protiv Srbije
Foto: AP

Ulaz samo uz proveru

RIGOROZNE MERE: Albancima sa Kosova i iz Makedonije zabranjen ulaz na meč protiv Srbije

Fudbal -
Na sastanku premijera Edija Rame sa šefovima bezbednosnih službi dogovorena je procedura kupovina karata koja predviđa da će na meč moći da uđu samo osobe koje uz kartu pokažu lične isprave države Albanije

Fudbalski savez Albanije prihvatio je preporuku Evropske kuće fudbala (UEFA) i doneo odluku da se karte za meč protiv Srbije ne prodaju navijačima koji dolaze izvan Albanije.

To praktično znači da, osim navijača reprezentacije Srbije, na stadion u Elbasanu neće moći da uđu pre svega oni sa teritorije južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, kao i Albancima iz Makedonije.

Kako prenose albanski mediji, na sastanku premijera Edija Rame sa šefovima bezbednosnih službi dogovorena je procedura kupovina karata koja predviđa da će na meč moći da uđu samo osobe koje uz kartu pokažu lične isprave države Albanije.

Prethodno će biti obavljene rigorozne provere, koje podrazumevaju i da svakog navijača koji eventualno dolazi van Albanije, proveri lokalna policija.

Utakmica između reprezentacija Albanije i Srbije biće odigrana na "Elbasan areni" 8. oktobra. Za mnoge u Albaniji ovo je utakmica istorijskog značaja koju bi, prema najavama, trebao uživo a gleda i premijer Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa albanskim kolegom Edi Ramom. Premijer Rama je naredio nadležnim organima za organizaciju ove utakmice da sve mora proteći po najvišim standardima, a u tu svrhu uložen je veliki novac, prema najavama više od 12 miliona evra.Ranije ovog meseca Sportski arbitražni sud (CAS) u Lozani doneo je odluku da se utakmica Srbija - Albanija, koja je igrana u oktobru prošle godine u Beogradu i prekinuta u 41. minutu, registruje u korist Albanije (0:3).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja