Rusi došli na Marakanu da snimaju Terzića i Božovića
Foto: Fonet

Zahvalnost zbog podrške

Rusi došli na Marakanu da snimaju Terzića i Božovića

Fudbal -
TV ekipa intervjuisala direktora i trenera, ali i fudbalera Lukovića posle odluke Crvene zvezde da otkaže odlazak u Antaliju

Odluka čelnika Crvene zvezde da otkaže pripreme u Turskoj zbog obaranja ruskog aviona naišla je na veliki odjek u Rusiji!Jedna TV ekipa juče je posetila Crvenu zvezdu, a izjave o ovoj odluci i o tome šta misle o Rusiji u etar su izneli generalni direktor Zvezdan Terzić, trener Miodrag Božović i kapiten Aleksandar Luković. Prilog je uveče emitovan na nekoliko ruskih TV stanica i velikom broju portala.- Imajući u vidu rušenje ruskog vojnog aviona iznad Sirije i zategnutu političku situaciju između Rusije i Turske zbog tog incidenta, smatramo da nije korektno da u ovom trenutku Crvena zvezda ide na pripreme u Tursku. Crvena zvezda je najveći srpski klub, s najbrojnijim navijačima, a svima je jasno koliko su Srbi i Rusi bratski vezani narodi - rekao je Zvezdan Terzić i dodao:- Smatramo da smo ovim činom dali simboličnu podršku Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu. To je naša moralna obaveza i smatramo da je to najmanje što u ovom trenutku možemo da uradimo za bratsku zemlju. Neki zlobnici su nam rekli da ne treba da mešamo politiku i sport, ali Zvezda nije samo sportski klub već je srpska institucija i glas srpskog naroda.U četvrtak i petak veliki broj mejlova iz Rusije stigao je u Ljutice Bogdana. Rusi su izrazili zahvalnost Crvenoj zvezdi, koja je odlučila da drugi deo zimskih priprema ne provede u Antaliji, iako je već imala uplaćen i dogovoren angažman. Sponzor Crvene zvezde od 2009. je ruski naftni gigant „Gasprom“, a navijači crveno-belih Delije gaje bratske odnose s Fratrijom, fanovima moskovskog Spartaka.(A. R.)

A sada Voždovac... Fudbaleri Crvene zvezde
A sada Voždovac... Fudbaleri Crvene zvezde

Diverzija s vrhaLIGA ŠAMPIONA NAM JE OTETACrvena zvezda danas (13.00) dočekuje Voždovac, protiv kog žele da upišu 16. pobedu zaredom u Superligi. Trener Miodrag Grof Božović imao je zanimljivu opasku.- Kad smo pobedili u Nišu, slavilo se kao da smo osvojili titulu. Igrači su ponašaju „svi za jednog, jedan za sve“. Ali jednog momenta mora nešto da se desi. Zvezda mora da reši finansije tako što će finansirati samu sebe igrajući Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Imali smo šansu pre dve godine, ali nije bila obezbeđena licencu. Sve je tu mnogo sumnjivo. Mislim da je neko negde izvršio diverziju - poručio je Grof.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track