RUSI NAJBOGATIJI: Nećete verovati koliko para imaju vlasnici engleskih klubova
Foto: Reuters

Želeli i postali milijarderi

RUSI NAJBOGATIJI: Nećete verovati koliko para imaju vlasnici engleskih klubova

Fudbal -
Deoničar Arsenala Ališer Usmanov je najbogatiji od vlasnika premijerligaša kada se izuzme gazda Sitija čije bogatstvo ne može da se proceni.

Deoničar Arsenala Ališer Usmanov je najbogatiji među vlasnicima engleskih premijerligaša, sudeći prem novoj Forbsovoj listi milijardera. .

Rus rodom iz Uzbekistana je "težak" 14,4 milijardi dolara, što ga čini 71. najbogatijim čovekom sveta. Usmanov je drugi najveći deoničar Arsenala, posle Amerikanca Stena Krenkea, koji je sa 6,3 milijarde u vlasništvu 225. na Forbsovoj listi.

Roman Abramovič je drugi najbogatiji vlasnik premijerligaša. Ruski tajkun i gazda Čelsija "vredi" 9,1 milijardu i nalazi se na 137. mestu liste najbogatijih.

Iza Abramoviča je prvi Englez, Džo Luis, čija kompanija "ENIC International Ltd" ima većinsko vlasništvo u Totenhemu. Forbs procenjuje da Luis ima 5,4 milijarde dolara što ga smešta na 277. mesto bogataša.

Na listi nema Mansura bin Zajeda Al Nahjana, vlasnika Mančester sitija, jer njegovo bogatstvo nije moguće proceniti. Ko zna na kom mestu bi se on našao. Sigurno je samo bi bio pri vrhu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track