SAŠA ILIĆ: Smejem se, a plakao bih!
Foto: Saša Pavlić

Legendarnom igraču pomešana osećanja

SAŠA ILIĆ: Smejem se, a plakao bih!

Fudbal -
Utešna nagrada kapiten Partizana igra verovatno poslednju sezonu u karijeri i ne krije žal što crno-beli nisu izborili plasman u elitu

Novi neuspeli pokušaj plasmana u Ligu šampiona posebno je teško pao kapitenu Partizana Saši Iliću, kome je ovo verovatno poslednja godina u profesionalnoj karijeri i želeo je da se oprosti igranjem u evropskoj eliti.

Ipak ispraćeni aplauzima... Fudbaleri Partizana nakon eliminacije
Ipak ispraćeni aplauzima... Fudbaleri Partizana nakon eliminacije

Još šest mečeva- Trudili smo se koliko smo mogli i svima nam je krivo što nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona. To je najkvalitetnije takmičenje, a nije zanemarljiv ni finansijski momenat, ali šta da radimo. Izborili smo igranje u Evropi imaćemo još šest kvalitetnih evropskih mečeva i treba da budemo zadovoljni zbog toga - istakao je Ilić posle Pirove pobede nad BATE Borisovim (2:1, 0:1).Na pitanje o mogućim rivalima u Ligi Evrope, Ilić je odgovorio:- Iskreno ne znam ko sve može da nam bude rival, ali se i ne opterećujem time. Želimo da igramo i da se nadmećemo s najboljima da bismo videli gde smo i kako bi ovaj tim skupljao iskustvo. Ko god da nam dođe, trudićemo se da ga pobedimo i da našim navijačima priredimo nove spektakle.Ilić je na meču protiv BATE Borisova zabeležio 50. nastup u najkvalitetnijem evropskom takmičenju ili barem kvalifikacijama za to nadmetanje, ali uprkos pobedi, nije ga proslavio u svečanom tonu.

Nema mušeme u Ligi Evrope... Scena za pamćenje na stadionu u Humskoj
Nema mušeme u Ligi Evrope... Scena za pamćenje na stadionu u Humskoj

Naučili smo nešto- Pomešana su malo osećanja. Pobedili smo i treba da budemo srećni, ali nažalost, nismo uspeli da se plasiramo dalje, pa nam je isto kao da smo izgubili, a svaki neuspeh boli. Ipak, naučili smo nešto iz ovog dvomeča s Belorusima i sad to znanje treba da primenimo na naredne mečeve. Treba da budemo malo otresitiji i verujem da ćemo se u Ligi Evrope prikazati u lepom svetlu - kaže Ilić.

Čekajući rivaleDANAS ŽREB ZA LIGU EVROPEŽreb za grupne faze Lige Evrope biće održan danas u 13 časova u Monaku. Srpskog šampiona će na ovoj ceremoniji predstavljati predsednik kluba Zoran Popović i generalni direktor Miloš Vazura, a uz njih će biti i klupski operativac Nenad Danilović.

NagradaGODIŠNJA KARTA ZA ORIGINALOSTFotografija navijača Partizana koji u crvenom „stojadinu“ odlazi na utakmicu protiv BATE Borisova, a na krovu ima dva velika slova LŠ, koja simbolizuju ulazak kluba iz Humske u Ligu šampiona, prikupio je mnogo simpatija na društvenim mrežama. Čelnici kluba odlučili su da ovom simpatizeru poklone godišnju kartu.- Za originalnost, FK Partizan će ovog navijača nagraditi godišnjom kartom! Pomozite nam da stupimo u kontakt s njim - napisali su crno-beli na svom Tviter nalogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja