SEĆANJE ZVEZDINOG DIREKTORA NA SKANDAL OD PRE 23 GODINE: Da nije bilo Arkana, sve bi nas pobili
Foto: Dado Đilas, Shutterstock

Bilo, ne ponovilo se

SEĆANJE ZVEZDINOG DIREKTORA NA SKANDAL OD PRE 23 GODINE: Da nije bilo Arkana, sve bi nas pobili

Fudbal -

Blažo Raosavljević otkriva sve bitne detalje incidenata na fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru pre 23 godine, kada je bio fudbaler Prištine.

Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević iz prve ruke otkriva za Kurir šta se dešavalo na utakmici između Novog Pazara i Prištine odigranoj pre 23 godine.Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama opisuje zategnutu situaciju na stadionu kod Jošanice kada su razulareni navijači Novog Pazara posle rezultata 1:1 hteli da linčuju igrače Prištine, ali i čelnike tog kluba, predsednika Željka Ražnatovića Arkana i njegovog telohranitelja Milorada Ulemeka Legiju.Blažo Raosavljević u to vreme je bio fudbaler Prištine i o celom incidentu tokom i posle utakmice kaže:

Kesten u glavu, pa dribling

- Bilo je baš zategnuto od samog početka. Njihovi navijači su nas gađali kestenjem. Bilo je i komičnih situacija, trčiš, driblaš, pogodi te kesten u glavu... Ti onda gledaš da prevariš protivnika, ali i da eskiviraš kesten (smeh). Šalu na stranu, sve je prevršilo meru šest minuta pre kraja utakmice, kada su kamenom pogodili našeg golmana Zavišu Pejića. U isto vreme ti huligani su kamenicama zasuli i Arkanove džipove, koji su bili parkirani pored stadiona.

Tada se dešava prekid utakmice i ulazak automobila na stadion:- Arkan je tada poludeo i uterao svoja vozila na teren. Bio je ljut na policiju što je sve to dozvolila. Svi smo bili nekoliko časova na stadionu, a policija nikome nije mogla da garantuje bezbednost. Željko nam je tada rekao da će on krenuti prvi, pa onda autobus sa igračima. Mi igrači smo bili mnogo gladni, pa smo dobili lanč pakete.Izlazak iz Novog Pazara nije mogao glatko da protekne.Sendvič i kamenice- Sećam se, taman sam zagrizao sendvič s bečkom šniclom kad su kamenice uletele u autobus. Bilo je srče od stakla posvuda, a meni je jedan delić stakla isekao lice ispod oka, baš na obrazu. Stali smo, a onda je Arkan uleteo u autobus. Kad je video igrače kako leže na podu i mene krvavog, skroz je poludeo. Hteo je da se vrati i obračuna sa Pazarcima. Mnogo je vikao na policiju. Jedva smo ga mi igrači nekako zadržali. Da nije bilo njega, mogu da kažem da ne bi bilo ni nas. Sve bi nas pobili! Velika je mržnja bila tada - zaključio je Raosavljević.

Ispolitizovana utakmicaLEGIJA STALNO UZ ŽELJKABlažo Raosavljević otkriva da je u to vreme Milorad Ulemek Legija bio telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana.- Sećam se da je tada Legija bio stalno uz njega. Nije se odvajao od njega. Čuvao ga je jer je Arkanu život bio ugrožen. Ljudi ne znaju, ali mi fudbaleri smo tada jedva izvukli živu glavu. Ta utakmica nije imala veze sa sportom, sve je bilo ispolitizovano. Mi smo predstavljali Srbiju, oni ne znam koga - prisetio se Blažo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track