SELEKTOR ĆURČIĆ: Da smo izdržali pet minuta sa 1:1, utakmica bi išla kako nama odgovara
Foto: Dado Đilas

Šta bi bilo kad bi bilo

SELEKTOR ĆURČIĆ: Da smo izdržali pet minuta sa 1:1, utakmica bi išla kako nama odgovara

Fudbal -
Prvi stručnjak "orlova" kaže da je drugi primljeni gol od Portugala bio udaraca od koga ekipa nije mogla da se oporavi

Debi Radovana Ćurčića u zvaničnim utakmicama na klupi reprezentacije Srbije završen je porazom.

"Orlovi" su izgubili od Portugala 1:2 i ostali na dnu tabele Grupe I, jer, kao i Jermenija, imaju samo jedan bod.

"Imali smo protivnika koji je jači od nas, to tabela i rezultat pokazuju. Hteli smo da napravimo iznenađenje i u nekim periodima utakmice smo to i mogli da uradimo", istakao je Ćurčić i dodao:

"Očekivali smo utakmicu gde će biti šansi sa obe strane. Golovi smo primili na najgori način i u najgorim momentima po nas, kada smo dobro igrali i došli do izjednačenja. Portugalu je najveći kvalitet u tranziciji i opasno je kada rano morate da jurite rezultat.

On je istakao da je prvi gol mnogo toga odredio, a da je greška pre primljenog pogotka bilo to što je napravljen korner.

"Imali smo mnogo problema, prvi gol je naročito odredio tok utakmice. Kada se tako nešto dogodi treba mnogo da se rizikuje. Mi smo rizikovali, stabilizovali smo se na poluvremenu, imali smo dobar period igre do izjednačenja. Brzo smo napravili grešku, da smo izdržali pet minuta utakmica bi išla u smeru koji nama odgovora".

Prema rečima selektora, drugi primljeni gol bio je veliki udarac za njegovu ekipu.

"To je bio veliki udarac za nas. Dobro smo izgledali do tog primljenog gola, koji je došao posle niza naših grešaka. Još 10-ak minuta smo verovali, ali gubili smo polako veru kako je vreme odmicalo".

Ćurčić je rekao da se posle poraza od Portugala neće odreći nijednog od igrača koji su trenutno u reprezentaciji.

"Crpimo izvor iz malog broja igrača, nemamo izbor od 50 ili 100. Nećemo se nikome zahvaljivati dok mislimo da ne možemo više da crpimo iz njih što je potrebno. Neki nisu dali ono što se očekivalo, ali kada je odnos u pitanju, ne mogu danas nikome da zamerim", podvukao je Ćurčić i dodao da se i dalje nada plasmanu na EURO 2016.

Srbija će narednu utakmicu igrati 13. juna protiv Danske u Kopenhagenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track