SELEKTOR ĆURČIĆ: Kardinalne greške i panika skupo nas koštale u Portugalu
Foto: Fonet

Dan posle poraza

SELEKTOR ĆURČIĆ: Kardinalne greške i panika skupo nas koštale u Portugalu

Fudbal -
I dok Savo Milošević smatra da je nedostatak samopouzdanja "kriv" za neuspeh u Lisabonu, Radovan Ćurčić kaže da nije očekivao paniku kod svojih igrača u tako važnom meču

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević ocenio je danas da je manjak samopouzdanja veliki problem reprezentacije Srbije i uzrok poraza od Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvesntvo 2016. godine.

"Danas, jutro posle meča, vidimo da ima pomaka u odnosu na meč sa Danskom. Ne tražim opravdanje. Ima i pozitivnih i negativnih stvari, ali mislim da je uzrok poraza od Portugala nedostatak samopouzdanja, koncentracije, kao i veliki broj individualnih grešaka. Samopouzdanje je jedan od najozbiljnih problema ove ekipe, posle tri negativna rezultata", kazao je Milošević.

Srpski fudbaleri su u nedelju uveče izgubili u gostima od Portugala sa 1:2, i šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo sveli u domen teorije.

"Upravo zbog samopouzdanja nismo dovoljno konkretni, direktni i iz toga proizilaze individualne greške, iz straha. Iz individualnih greška smo primili dva gola", ocenio je Milošević.

On je rekao da ima i pozitivnih stvari iz utakmice s Portugalom.

"Ono što je dobro jeste da smo posle 0:1 na njihovom terenu došli do izjednačenja, iako smo bili blizu da primimo drugi gol. Uspeli smo da se saberemo posle tog šoka, da se vratimo... Nažalost, malo smo izdržali posle izjednačenja. Da je bilo pet, šest minuta duže nerešeno, moguće je da bi se utakmica drugačije završila", nastavio je Milošević.

On smatra da je ekipa u meču protiv Portugala pružila maksimum, ali da je utakmica protiv "najkomplikovanijeg mogućeg protivnika" došla u nezgodnom trenutku. Milošević je dodao da igrači ne osećaju dodatni pritisak da igraju za nacionalni tim.

"Oni su svi profesionalci, igraju u svojim klubovima na visokom nivou, pod konstatnim pritiskom i ne verujem da igranjem za reprezentaciju imaju veći pritisak".

Potpredsednik FSS se složio u oceni da će ekipa teško izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, ali je izrazio nadu da će do toga doći.

"Znamo da možemo mnogo bolje. Potrebno je samo da se uzdignemo na psihološkom polju i da dobijemo saompouzdanje. Jedan povoljan, dobar rezultat može u potpunosti da promeni priču", zaključio je Savo Milošević.

Selektor Radovan Ćurčić izjavio je dan posle poraza u Portugalu da je njegov tim skupo platio greške i poručio da su igrači dali sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

"Želje nije nedostajalo, agresivnosti možda. Kada je želja u pitanju, igrači su dali maksimum. Da li je moglo više, to je sada za analizu. Početak drugog poluvremena bio je dobar, do izjednačujućeg gola smo najbolje izgledali tokom 90 minuta. Nažalost, nismo izdražali posle 1:1, a bilo nam je potrebno deset minuta da se stabilizujemo. Nismo uspeli i platili smo danak kardinalnim greškama u nizu kod prvog i drugog gola", rekao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima jedan od glavnim razloga poraza bila je igra u završnici.

"Nismo se dobro kretali bez lopte, naročito pred njihovim golom posle novog vođstva Portugala. Imali smo puno situacija u napadu, nismo se dobro kretali i to je jedan od ključnih problema zbog kojih nismo došli do pozitivnog rezultata".

On je istakao da je odbrana u pojedinim trenucima delovala panično, kao i da su Portugalci koristili svaku grešku.

"Sve je delovalo panično, nismo očekivali da ćemo takve stvari da napravimo u jako važnoj utakmici i protiv ovakvog protivnika. Skupo smo platili sve greške, naročito kod prvog gola. Utisak meča i prelomni trenutak je to što nismo reagovali na pomoćnu igru kod kornera, iako smo je očekivali", zaključio je Ćurčić.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I s jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala. Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track