SELEKTOR SRBIJE PORUČIO IGRAČU ZVEZDE: Katai, sad da te vidimo na višem nivou
Foto: Nebojša Mandić

Ćurčić računa na iskusnog igrača crveno-belih

SELEKTOR SRBIJE PORUČIO IGRAČU ZVEZDE: Katai, sad da te vidimo na višem nivou

Fudbal -
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić najavljuje da će u prijateljskoj utakmici sa Češkom pružiti šansu Aleksandru Kataiju da debituje za državni tim i da na višem nivou od Superlige potvrdi sjajnu formu iz Crvene zvezde.

Ćurčić takođe planira da prve minute za A tim odigra doskorašnji kapiten mlade selekcije Marko Petković, koji je uprkos tome što ne blista u crveno-belom dresu, bio na spisku za prethodne dve akcije, ali nije debitovao.

"Svakako da imam u planu da Katai i Petković dobiju šansu, ali videćemo kako će da ide utakmica. U svakom slučaju Katai je sjajnim partijama i golovima za Zvezdu zaslužio poziv, ali želim da ga vidim na ovom, višem nivou, protiv Čeha koji su kompaktan i kvalitetan tim", rekao je Ćurčić.Kada je u pitanju Petković, selektor Ćurčić, koji ga odlično poznaje iz mlade selekcije, nema dilemu."Uvek je teško vraćati se posle povrede, ali siguran sam da će uspeti i da ćemo od njega imati koristi u budućnosti. On je svakako deo ovog tima i plan je da dobije šansu. Isto kao i Filip Mladenović, koji igra odlično za BATE".Ćurčić ističe da kapiten Branislav Ivanović, koji nije igrao od povrede u Albaniji, trenira punim intenzitetom i da nema razloga da ne predvodi ekipu protiv Češke."Ivanović je bez utakmice u poslednjih mesec dana, isto kao i Duško Tošić, zbog specifične situacije koja ga je zadesila u Bešiktašu (trenutno van tima zbog zahteva navijača nakon proslave gola sa tri prsta u Elbasanu, prim. aut). Ipak, nisam zabrnut, Duško je veoma iskusan i u njega imam puno poverenje".Na pitanje da li Tošića i dalje vidi kao levog beka ili štopera, posle odličnih partija protiv Albanije i Portugalije, Ćurčić je bio jasan:"Kao štopera, definitivno".Srbija će protiv Češke gotovo izvesno igrati u skoro istom sastavu kao protiv Albanije i Portugalije, što potvrđuje činjenicu da se duel shvata kao prvi pripremni za start kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.Utakmica između Češke i Srbije igra se sutra od 20.30 sati u Ostravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track