BLOG UŽIVO: Mega pobedila Budućnost

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Mega pobedila Budućnost

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 - Trijumf Slovenaca u VilingenuSlovenački skakači trijumfovali su na trećem timskom takmičenju u okviru Svetskog kupa koje je održano u nemačkom Vilingenu. Slovenci su trijumfovali ukupnim skorom od 957,9 bodova zahvaljujući skokovima Jurija Tepeša, Nejca Dežmana, Jerneja Damjana i Petera Prevca.Drugo mesto, sa više od 25 bodova zaostatka, zauzeli su Nemci Markus Ajsenbihler, Marinus Kraus, Rihard Frajtag i Zeverin Frojnd.Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se norveški skakači Tom Hilde, Anders Jakobsen, Anders Fanemel i Rune Velta, koji su osvojili 916,5 bodova.

23:25 - Milojević posle pobede protiv Budućnosti: Prezadovoljan sam zaistaTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je prezadovoljan što su njegovi košarkaši pobedili Budućnost, i prekinuli seriju poraza u Jadranskoj ligi."Ovo je za nas veoma bitna pobeda. Nije ni malo lako kad izgubite pet utakmica uzastopno. Pokazali smo da smo jaka ekipa koja može da parira ovako kvalitetnom timu", rekao je Milojević. Mega je pobedila Budućnost sa 96:85 i tako zabeležila osmi trijumf u sezoni. Podgorička ekipa je i dalje druga na tabeli, sa 15 pobeda. "Kontrolisali smo skok, imali smo idealan kontranapad. Ovo je tvrda ekipa i veliki je uspeh dati im 96 poena. Prezadovoljan sam, zaista", rekao je Milojević.

23:02 - Roma kiksnula protiv Empolija, sve dalje od tituleFudbaleri Rome remizirali su na Olimpiku protiv Empolija u 21. kolu italijanske Serije A i znato umanjili šanse za titulu. Rimljani ni četvrti put u nizu nisu uspeli da slave i posle lošeg niza praktično se oprostili od šampionskog naslova jer Juventus ima šest bodova više, a sutra ga očekuje duel u Udinama. Empoli je još jednom da pokazao da njegov stil ne leži Romi jer je ekipa Rudija Garsije namučila i u sredu u Kupu Italije kada je tek posle produžetaka eliminisala istog rivala.Stvari po Romu mogle su da budu još gore, Kostas Manolas je kao poslednji igrač odbrane oborio je igrača Empolija u kaznenom prostoru, zbog čega je dobio crveni karton. Iskusni Masimo Makarone bio je siguran sa "bele tačke" i doneo prednost svom timu. Da se brojčanost igrača izjednači na terenu u finišu prvog poluvremena pobrinuo se igrač Milana na pozajmici u Empoliju Rikardo Saponara, koji je u razmaku od dva minuta dobio dva žuta kartona.Sve što je Roma uspela do kraja meča bio je izjednačujući gol Daglasa Majkona, posle asistencije Miralema Pjanića.

22:40 - Krka pobedila Cibonu u ZagrebuKošarkaši Krke pobedili su Cibonu sa 81:76 u poslednjoj utakmici subotnjeg programa u okviru 20. kola ABA lige. Izabranici Aleksandra Džikića su tako ostvarili desetu pobedu ove sezone posle koje su barem do nedelje uspeli da se popnu do petog mesta na tabeli.Cibona je, s druge strane, doživela 11. poraz ove sezone, pa se gotovo izvesno oprostila od plej-ofa i prilike da brani titulu osvojenu prošle godine.

22:10 - Pobeda Zvezde, remi PartizanaVaterpolisti Crvene zvezde savladali su Primorac u gostima 11:7 u 14. kolu grupe B Triglav lige, dok je Partizan remizirao sa Budvom na Banjici 8:8, u grupi A. U preostala dva meča grupe B, Mornar je na svom bazenu bio bolji od Medvešćaka 13:7, Vojvodina i Jadran iz Herceg Novog remizirali u Novom Sadu, dok je Jug u ovom kolu bio slobadan. Što se grupe A tiče, četvrti srpski predstavnik, ekipa Radničkog iz Kragujevca pobedila je Mladost u gostima 10:6, Primorije je demoliralo Branik 26:7, a Jadran je bio bolji od POŠK. 21:25 - Raoviću rekord, Bekrić dobar u BečuSrpski atletičari Miloš Raović i Emir Bekrić ovog vikenda su učestvovali na mitingu u Beču, na kojem su se testirali posle zimskih priprema.Raović je na 400 metara ostvario lični rekord od 47.43 sekunde, što mu je bilo dovoljno za četvrto mesto, dok je Bekrić imao 13. vreme.Bekrić je u cilju imao vreme od 48.78 sekundi. Posle Beča, u naredne dve nedelje, Bekrića i Raovića očekuju dve trke u Budimpešti, 7. i 14. februara. Takođe u Beču, Tamara Salaški je na 400 metara imala vreme od 54,85 sekundi. Sprinterka Katarina Sirmić istrčala je trku na 60 metara za 7.74 sekundi, dok je u muškoj konkurenciji Filip Istvanović tu deonicu pretrčao za 7.05 sekundi. Još jedan srpski reprezentativac Goran Nava je imao svoju prvi trku u zimskoj sezoni. Nava je na Mitingu u Stokholmu zauzeo drugo mesto na .1500 metara rezultatom 3:44.55 minuta.20:40 - Bez golova u Leverkuzenu Bajer iz Leverkuzena i Borusija iz Dortmunda remizirali su bez golova u 18. kolu Bundeslige - 0:0.

20:30 - Toro Roso predstavio novi bolid

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Ekipa Toro Roso predstavila je bolid za ovogodišnji šampionat Formule 1 pred početak prvih testiranja na stazi Heres u nedelju. Novi bolid italijanske ekipe nosi naziv STR10, a boje tima braniće potpuno nova vozačka postava u odnosu na prošlu sezonu.

20:10 - Mega pobedila BudućnostKošarkaši Mega Leksa napravili su veliko iznenađenje, pošto su pobedili Budućnost sa 96:84 u 20. kolu ABA lige. Izabranici trenera Dejana Milojevića su tim trijumfom, osmim ove sezone, prekinuli niz loših rezultata, a ujedno su i zakoplikovali borbu za plej-of. Podgoričani su, s druge strane, doživeli peti poraz, posle koje im drugo mesto u regionalnom takmičenju nije zagarantovano.

19:50 - Mandžukić nastavio poteru za RealomFudbaleri madridskog Atletika nastavili su borbu za odbranu titule i trku za Realom i Barselonom, pošto su večeras u gostima pobedili u gostima ekipu Eibara sa 3:1 (3:0) u 21. kolu španske Primere.Najzaslužniji za 15. trijumf u prvenstvu bio je dvostruki strelac Mario Mandžukić, nakon što je "jorgandžije" doveo u vođstvo Antoan Grizman.Sve što je Eibar uspeo na meču da uradi je počasan gol u finišu preko Federika Pivakarija u finišu.Aktuelni šampion se pobedom u Eibaru izjednačio na drugom mestu na tabeli sa Barselonom, sa četiri boda zaostatka za liderom madridskim Realom.

19:35 - ABA: Cedevita lako sa LevskimKošarkaši Cedevite bez većih problema su pobedili Levski na gostovanju sa 85:78 u prvoj utakmici 20. kola ABA lige. Šampion Hrvatske je u Sofiji došao do 14. pobede ove sezone u regionalnom takmičenju, posle koje se učvrstio na trećem mestu tabele. Levski je, s druge strane, doživeo i 19. poraz i ostao je prikovan na poslednje mesto.19:15 - Štefi Graf: Svedoci velike šampionke – SereneLegendarna nemačka teniserka Štefi Graf sa oduševljenjem je ispratila trijumf Serene Vilijams na Australijan Openu, gde je osvojila svoju 19. Gren slem titulu.Vilijamsova je do titule na prvom Gren slemu sezone došla trijumfom nad Ruskinjom Marijom Šarapovom sa 6:3, 7:6 (7-5).“Probudila sam se jutros uz jedno neverovatno ostvarenje Serene Vilijams – njenu 19. Gren slem titulu. Gledati je kako igra i takmiči se je privilegija za svakog ljubitelja tenisa. Istorija će pokazati da smo svedoci velike šampionke u jedinstvenom vremenu u njenoj karijeri, čiji uticaj na sport će tek biti zapamćen. Svaka čast, Serena”, rekla je Grafova.

18:35 - Danska pobedila Hrvatsku u borbi za peto mesto, Nemačka u igri za OIRukometna reprezentacija Danske zauzela je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je pobedila selekciju Hrvatske sa 28:24 (15:11)Najefikasniji na meču bio je Mikel Hansen sa osam golova, dok su Hrvate predvodili Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić i Ivan Slišković sa po četiri pogotka.Danska je pobedom nad Hrvatskom obezbedila organizaciju kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Svoje mesto u kvalifikacijama poslednja je kaparisala Nemačka, koja je u meču za sedmo mesto bila bolja od Slovenije sa 30:27 (16:14). Uve Genshajmer bio je najzaslužniji za trijumf "pancera" sa 13 golova, David Vinček dao je četiri, dok se u Sloveniji istakao Jure Matek sa osam.

17:40 - Mihajlović: Eto nije spremanTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da Samjuel Eto nije spreman da odigra ceo meč protiv Torina."Nemoguće je da Eto zaigra od početka meča. Nije spreman. Kad bude bio u pravoj formi, igraće. Pravila su ista za sve... Naravno, tokom meča može da uđe u igru, a kvalitetan igrač poput njega može da promeni tok utakmice u svakom trenutku", kazao je Mihajlović..Sampdorija u nedelju gostuje Torinu u 21. kolu Serije A. Ekipa Siniše Mihajlovića je peta na tabeli sa 34 boda, dok je Torino na 13. poziciji sa devet bodova manje. 16:43 - Sejdu Dumbija potpisao za RomuDosadašnji fudbaler moskovskog CSKA Sejdu Dumbija potpisao je za Romu, saopštio je rutski klub. Odlični 27-godišnji napadač potpisao je u subotu i napušta CSKA posle pet godina u Moskvi.

16:02 - Njukasl se prošetao kroz Hal

Fudbaleri Njukasla savladali su Hal u gostima sa 3:0, u prvoj utakmici 23. kola engleske Premijer lige. Ovom pobedom Njukasl je stigao na deobu devete pozicije na tabeli sa Svonsijem, dok je ekipa Hala ostala u opasnoj zoni. U 40. minutu prvi gol na utakmici postigao je Remi Kabelja, a već u petom minutu drugog dela na semaforu je stajalo 2:0 pošto je Sami Ameobi pogodio na asistenciju Kolbeka. Do kraja meča pobedu Njukasla overio je Joan Gufran 12 minuta pre kraja utakmice.

15:23 - Australija prvak AzijeFudbalska reprezentacija Australija prvi put u istoriji osvojila je Azijski kup pošto je danas u finalu u Sidneju posle produžetaka pobedila Južnu Koreju sa 2:1 (1:1). Posle 90 minuta nije bilo pobednika (1:1), a titulu domaćinu doneo je Džejms Troisi na isteku prvog produžetka. Australija je povela u 45. minitu preko Masima Longa, dok je izjednačio Son Heung Min u nadoknadi sudijskog vremena. Treće mesto na šampionatu pripalo je selekciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je juče bila bolja od Iraka sa 3:2 (1:2).14:44 - Alivodić napustio VojvodinuFudbaler Enver Alivodić i Vojvodina nisu postigli dogovor o produžetku saradnje, pa je taj ofanzivni vezni igrač danas napustio pripreme novosadskog superligaša u Turskoj. "Nismo uspeli da se dogovorimo oko finansija i to je jedini razlog što napuštam Vojvodinu. U Novom Sadu sam proveo dve sjajne godine", rekao je Alivodić radiju Sto plus. On se kasnije priključio priprema Vojvodine, a u kontrolnoj utakmici u Beleku bio je strelac vodećeg gola u pobedi te ekipe nad poljskim Pogonom iz Šćećina (3:0). Govorilo se da je za Alivodića zainteresovan Partizan, ali i neki klubovi iz inostranstva. "Nema ništa novo u vezi eventualnog odlaska u Partizan. Imam nekoliko ponuda, pre svega iz Azije, ali o njima ću tek razmišljati", kazao je Alivodić. Enver Alivodić je tokom jesenje polusezone postigao pet golova i dodao dve asistencije na 15 zvaničnih utakmica u dresu Vojvodine.14:02 - Krunić potpisao za Borac iz ČačkaDoskorašnji fudbaler Donjeg Srema Rade Krunić potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa čačanskim Borcem, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba. Krunić je ove zime bio na meti Partizana, Vojvodine i još nekoliko klubova, dok je letos njegovo ime povezivano sa Crvenom zvezdom."Posle svega što se dešavalo u proteklom periodu Borac je bio nakonkretniji i najkorektniji pa nije bilo dileme oko dolaska. Uslovi pod kojima sam potpisao ugovor mi maksimalno odgovaraju i mislim da će upravo Borac biti moja odskočna daska ka odlasku u inostranstvo, što je svakako težnja svih igrača sa naših prostora", rekao je Krunić.

13:14 - Zvezda bez Jovića i Lazića protiv SolnokaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da se nada da će njegova ekipa, i posle emotivnog pražnjenja i pobede nad Albom u Evroligi, nastaviti sa pobedama u Jadranskoj ligi. "Posle pražnjenja i prve pobede u Top 16 fazi protiv Albe dolazi nam Solnok. To je tim koji napravio dosta promena u odnosu na prvi duel. Imaju najbolji rezulultat od kako se takmiče u ligi, možda su mogli da imaju i neku pobedu više", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu. "Očekujemo da igraju rasterećeno i da pokažu kvalitet koji poseduju", dodao je Radonjić. Zvezda sutra dočekuje Solnok u 20. kolu Jadranske lige. Crveno-beli su lideri na tabeli regionalnog takmičenja sa svih 19 pobeda, dok je mađarska ekipa na osmom mestu sa skorom od devet pobeda i 10 poraza. "Posle meča s Albom prirodno je da se očekuje da to pražnjenje donese nove situacije. Ovog puta je jasno da Stefan Jović neće biti u timu (zbog laške povrede), nadam se da će biti spreman za Žalgiris", kazao je Radonjić. Trener Zvezde je naveo da protiv Solnoka u timu neće biti ni Branka Lazića, koji je juče imao temperaturu. "Svi ostali moraju da daju svoj doprinos kako bismo nastvili u dobrom ritmu i slavili pred našim navijačima", rekao je Radonjić i dodao da se nada da će Pionir biti pun bez obzira "što nije atraktivan protivnik". Meč 20. kola Jadranske lige između Zvezde i Solnoka igra se sutra u Pioniru od 19.00.

12:38 - Vilijams: Nikada ne treba odustajati, jer čuda su mogućaNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams poručila je danas mladim igračima da nikada ne odustaju i budu uporni kako bi jednog dana postali šampioni. Vilijams je u finalu Australijan opena pobedila Ruskinju Mariju Šarpovu sa 6:3, 7:6 (7:5) i osvojila 19. gren slem titulu u karijeri, a šestu u Melburnu."Nisam bila najbogatija kada sam odrastala, moja porodica i ja smo prolazili kroz teške momente. Išala sam na teren sa lopticom, reketom i nadom, to je sve što sam imala. Činjenica da sam došla do 19. gren slem titule pokazuje da nikada ne treba odustajati i da su čuda moguća. Počastvovana sam što sam danas ovde i što sam podigla ovaj trofej", rekla je Vilijams posle meča.Ona je čestitala Ruskinji na dobroj partiji u finalu."Marija je igrala odlično, terala me je da pružim maksimum i publici prikažemo sjajan meč", dodala je Amerikanka.11:59 - Laval prešao u PAODoskorašnji košarkaš Trabzona Đani Laval karijeru će nastaviti u Panatinikosu, saopštio je danas grčki klub. Laval je imao otvoreni ugovor sa Trabzonom za koji je u turskom prvenstvu postizao 9.9 poena i 5.8 skokova. On igra na poziciji krilnog centra i centra, a prošle sezone je sa uspehom nosio dres Armanija. Laval je završio koledž Džordžija Tek, a tokom karijer igrao je za Finks Sanse, Zelenu Goru, Roan, Virtus, Rigu i nekoliko kineskih klubova.

11:14 - Kosovo primljeno u međunarodnu uniju biciklizmaKosovska biciklistička federacija primljena je u privremeno članstvo u Međunarodnoj uniji biciklizma (UCI). Kako javlja portal koha.net, UCI je na sastanku u Taboru u Češkoj, pred Svetski šampionat u biciklizmu, odlučio da Kosovo bude primljeno u privremeno članstvo što će omogućiti da učestvuje u takmičenju u svim disciplinama. Zahtev za punopravno članstvo Kosova u UCI će biti razmotren na Kongresu koji treba da bude održan u septembru ove godine.

10:32 - Aleksandra Crvendakić četvrta mlada košarkašica EvropeMlada košarkaška reprezentativka Srbije iz Loznice, Aleksandra Crvendakić zauzela je četvrto mesto na izboru FIBA Evrope za najbolju mladu igračicu Starog kontinenta u 2014. godini. Crvendakić je bila treća u izboru navijača, ali kada su sračunati i glasovi stručnjaka, pala je za jedno mesto. Ona je dobila 6.338 glasova navijača, i 82 poena od eksperata, uz ukupan koeficijent 0,0949. Na svom Fejsbuk profilu Crvendakić je objavila da je ovo za nju "veliki uspeh" i da će joj "velika podrška navijača biti podstrek u daljoj karijeri". Najbolja mlada igračica Evrope prema izboru FIBA je Angela Salvadores iz Španije, druga njena sunarodnica Astou Ndour, dok je treća predstavnica Francuske Olivia Epoupa. Crvendakić je prošle sezone u ovom izboru bila na sedmom mestu. U 2014. godini ima dva četvrta mesta na Evropskim prvenstvima za igračice do 18 i 20 godina, a na juniorskom takmičenju je izabrana u petorku šampionata. Crvendakić nastupa za mađarski Šopron, a predhodno je nosila dres Crvene Zvezde. Karijeru je započela u Loznici.

10:11 - Atlanta nastavlja nizU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Atlanta je jutros savladala Portland sa 105:99 i "vezala" 18. uzastopnu pobedu u tekućem šampionatu. Atlanta je tako ostala neporažena u januaru ove godine, a sa 18 uzastopnih pobeda izjednačila je ostvarenja Njujorka iz sezone 1969/70, Bostona (1981/82) i Čikaga (1995/96) koji su, takođe, "vezali" 18 pobeda za redom. U trijumfu protiv Portlanda čak šestorica igrača Atlante imalo je dvocifren košgeterski učinak, a predvodio ih je Pol Milsap sa 21 poenom. Četiri manje ubacio je Al Horford, dok je Kajl Korver utakmicu završio sa 16 koševa. U poraženom Portlandu, ali i na celom meču, najjači utisak ostavio je LaMarkus OIdridž sa 37 poena i 11 skokova.Rezultati: Filadelfija - Minesota 103:94, Atlanta - Portland 105:99, Boston - Hjuston 87:93, Bruklin - Toronto 122:127 (produžetak), Klivlend - Sakramento 101:90, Nju Orleans - L.A. Klipers 108:103, Majami - Dalas 72:93, Juta - Golden Stejt 110:100 i Finiks - Čikago 99:93.

09:42 - Važna pobeda Deportiva u borbi za opstanakFudbaleri Deportivo La Korunje pobedili su večeras u gostima Rajo Valjekano sa 2:1, u prvoj utakmici 21. kola španske Primere. Gosti su vodili od 10. minuta pogotkom Selsa Borgesa, a izjednačio je Alberto Bueno u 22. minutu. Pobedu Deportivu doneo je svojim drugim golom Borges, iz penala u 72. minutu. Deportivo sada ima 21 bod i 13. je na tabeli, dok je Rajo na 10. mestu sa 23 boda.

09:10 - Sigurne pobede Panatinaikosa i BarseloneKošarkaši Barselone i Panatinaikosa ostvarili su večeras na svojim terenima očekivane pobede u utakmicama Petog kola Grupe E Top16 faze Evrolige. Barselona je ubedljivo savladala Žalgiris sa 89:72 što joj je treći trijumf u drugoj fazi ovog takmičenja. Najefikasniji u španskom klubu bio je Ante Tomić sa 16 poena, jedan manje postigao je Boštjan Nahbar, dok je Žalgiris predvodio Arturas Gudaitis sa 16. Treću pobedu zabeležio je i Panatinaikos savladavši Galatasaraj sa 86:77 predvođen Janisom Blumsom, koji je postigao 16 poena. Crvena zvezda je u četvrtak u istoj grupi savladala Albu i tako došla do prve pobede u Top16 fazi, dok je Makabi naneo prvi poraz Real Madridu. Fenerbahče je večeras u Grupi F, kao gost, savladao Malagu sa 68:60. Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica imao je učinak od 14 poena i 13 skokova za turski tim, dok je Bogdan Bogdanović postigao sedam poena, a Stefan Marković u španskom timu tri.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track