SINDIKAT FUDBALERA: Vodi se monitirani disciplinski postupak protiv Udovičića
Foto: Sasa Pavlic

Reakcija

SINDIKAT FUDBALERA: Vodi se monitirani disciplinski postupak protiv Udovičića

Fudbal -
Kao dokaz da se radi o montiranom i zlonamernom postupku napominjemo da je tačno da Žarko Udovičić nije bio u svom stanu u Novom Pazaru u to vreme, jer je sa ekipom bio u karantinu u Beogradu pred utakmicu sa Radom, navodi se u saopštenju

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" najoštrije je osudio Fudbalski klub Novi Pazar, koji kako se navodi u saopštenju, vodi montirani disciplinski postupak protiv igrača Žarka Udovičića.

Udovičića su 23. februara u svlačionici stadiona u Novom Pazaru napali navijači i pretili mu pištoljem, posle čega je iz bezbednosnih razloga napustio kub. On je preko punomoćnika ponudio klubu sporazumni dogovor, koji je Novi Pazar odbio, pa je fudbaler pokrenuo sudski postupak protiv kluba pred Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije."Odmah posle pokretanja sudskog postupka, Novi Pazar je pokrenuo disciplinski postupak protiv igrača. Na teret mu se stavlja nedolazak na trening 19. i 20. februrara kao i da nije bio u svom stanu posle ponoći 20.02. i 21.02. 2015. godine. Kao dokaz da se radi o montiranom i zlonamernom postupku napominjemo da je tačno da Žarko Udovičić nije bio u svom stanu u Novom Pazaru u to vreme, jer je tog dana sa ekipom bio u karantinu u Beogradu pred utakmicu sa Radom, koja je odigrana sledećeg dana u 13.30 sati", navodi se u saopštenju Sindikata.Novi Pazar je pokušao da zastraši Udovičića i ugrozi njegovu bezbednost, jer je pismenim putem zapretio igraču da ako se ne vrati u klub u roku od tri dana da će smatrati da je raskinuo ugovor na svoju štetu."Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje FK Novi Pazar kojim nanosi veliku štetu gradu Novom Pazaru i srpskom fudbalu. Pozivamo i Discipinsku komisiju Fudbalskog saveza Srbije da javno objavi odluku koju su doneli 18. marta i predsednika Tomislava Karadžića, najodgovornijeg čoveka srpskog fudbala, da javno osudi ovakvo ponašanje FK Novi Pazar i da prestane sa davanjem podrške nasilju nad igračima zbog svojih ličnih interesa", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track