SIVIĆ SAOPŠTIO SPISAK ZA ITALIJU I IRSKU: Grujić, Živković i Maksimović sa Orlićima
Foto: Fonet

Srbija u jakom sastavu na Azure

SIVIĆ SAOPŠTIO SPISAK ZA ITALIJU I IRSKU: Grujić, Živković i Maksimović sa Orlićima

Fudbal -

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić za možda i presudan duel sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imaće na raspolaganju Marka Grujića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića, pošto mu je kolega iz A tima Slavoljub Muslin izašao u susret.

"Očekuje nas najbitnija utakmica u celim kvalifikacijama, Italija je prva i ima samo jedan remi sa nama. Ipak, imamo iste ambicije kao kada smo igrali kod kuće. Problem pravi mala minutaža igrača u klubovima, ali nema alibija, imamo kvalitet i nadamo se podvigu", rekao je Sivić.

Priliku da debituje dobiće Nemanja Radonjić iz Čukaričkog usled problema sa napadačima.

"Hteo sam da pozovem Ožegovića, ali nisam znao na koju adresu jer nema klub. Imamo mnogo problema sa napadačima, Đurđević je pre nekoliko dana tek došao u Partizan, Čavrić i Šaponjić igraju za B timove. Radonjić je pokazao da je vanserijski talenat, čak i 15 minuta na meču mu je dovoljno da ga iskaže. Do mene dolaze priče o njegovom ponašanju, ali siguran sam da će opravdati poverenje i da će prepoznati šta znači dres sa državnim grbom".

Sivić je dodao da će se Grujić, Maksimović i Živković posle meča u Vićenci vratiti obavezama A selekciji i da neće biti na meču sa Republikom Irskom.

"Hvala selektoru Muslinu, velika je stvar što nam je omogućio da nam se priključe trojica dobrih fudbalera", poručio je Sivić.

Prema njegovim rečima prednost Italijana je što su dugo na okupu, za razliku od "orlića".

"Objektivno imaju duži kontinuitet, stariji su i skoro svi igrači su godište 1994, za razliku od nas, što nije mala prednost u ovom uzrastu. Oni su treću godinu zajedno, a mi pravimo tim za svaku akciju. Nemojte još mene da okrivite što igrači ne igraju u klubovima".

On je iskazao nezadovoljstvo jer je član minhenskog Bajerna Miloš Pantović otkazao nastup zbog obaveza u drugom timu.

"Simptomačno je da je njegov menadžer Italijan. Ne mogu da prihvatim da je bitnije od reprezentacije igranje u četvrtoj ligi. Reprezentacija je iznad svih nas. Zato je poziv dobio Dražić", zaključio je Sivić.

Utakmica između Srbije i Italije igra se 2. septembra u Vićenci, a četiri dana kasnije Sivićevi izabranici dočekuju Irsku u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track