SKANDAL NA KONGRESU FIFA: Zbog pretnji bombom hotel hitno evakuisan
Foto: AP

Prekinuti izbori

SKANDAL NA KONGRESU FIFA: Zbog pretnji bombom hotel hitno evakuisan

Fudbal -
Generalni sekretar FIFA Žerom Valke potvrdio je da je policija tokom pauze za ručak, preteresla salu i nakon toga dozvolila delegartima da uđu i nastave sa radom

Kongres Svetske fudbalske federacije na kom se bira novo rukovodstvo, protiče, uz mnogo ptoblema, a oko 11 časova je i prekinut jer je švajcarska policija saopštila da ima dojavu da je u sali u kojoj se sve održava postavljena bomba.

Generalni sekretar FIFA Žerom Valke potvrdio je da je policija tokom pauze za ručak, preteresla salu i nakon toga dozvolila delegartima da uđu i nastave sa radom.

na izborima za predsednika, koji predstavljaju najinteresantniji deo Kongresa učestvovaće dosadašnji prvi čovek Sep Blater i princ Ali Husein, a da bi posle prvog kruga dobio novi mandat jedan kandidat mora dobiti dvotrećinsku većinu ili 140 od 209 glasova, pošto svaka od 209 članica FIFA ima jedan glas

Osim izbora za predsednika FIFA, na dnevnom redu Kongresa biće i predlog Fudbalskog saveza Palestine da se suspenduje Fudbalski savez Izraela iz FIFA i svetskog fudbala. Blater je nedavno rekao da ne podržava taj zahtev.

Inače, početak Kongresa FIFA obeležio je i incident koji su izazvali propalestinski aktivisti.

Naime, oni su utrčali u salu za vreme uvodnog izlaganja prvog čoveka FIFA Sepa Blatera i glasno uzvikivali: "Crveni karton za FIFA, crveni karton rasizmu!"Blater je odmah pozvao obezbeđenje, koje je brzo reagovalo i udaljilo "uljeze" iz sale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track