SKANDAL: Srbin igrao meč koji su namestili Albanci
Foto: Fonet Ap

Bundesligaš pod istragom nemačkih vlast

SKANDAL: Srbin igrao meč koji su namestili Albanci

Fudbal -
Kladionice primile ogromne uplate da će Štutgart pobediti Laći bez primljenog gola, utakmica završena rezultatom 5:0 za Nemce

Nemački fudbal ponovo je u centru skandala zbog nameštanja mečeva! Na pripremama u Portugalu, Štutgart je odigrao utakmicu za koju dnevni list Bild tvrdi da nije bila regularna!Čačkali su Nemci mečku samim tim što su pristali da igraju prijateljsku utakmicu protiv albanskog tima Laćija. Nemci nisu znaliTo im se obilo o glavu jer su, navodno, njihovi rivali bili instruisani od albanske mafije da izgube ubedljivo i pritom ne postignu gol.Sve je postalo sumnjivo pošto je kompanija koja kontroliše tržište klađenja prijavila ogromne uplate na ubedljivu pobedu „švaba“. Veliki deo opklada odnosio se na trijumf nemačkog tima bez primljenog gola.U izjavi za Kurir akter meča i strelac petog gola Filip Kostić ističe da mu ništa nije izgledalo sporno.- Mislim da su to gluposti. Verovatno je taj tim bilo sramota koliko su loši, pa je počela ta priča da je namešteno. Ne želim da ulazim u to, nama je najbitnije da se što bolje spremimo za nastavak Bundeslige, a u ovim mečevima rezultat nije ni bitan - poručio je srpski reprezentativac sa priprema Štutgarta iz portugalskog Lagosa.

Popili „petardu“ i uzeli lovu... Fudbaleri Laćija
Popili „petardu“ i uzeli lovu... Fudbaleri Laćija

Reakcija BundesligeČelnici Bundeslige stali su u zaštitu Štutgarta, zahtevajući od medija da podvuku jasnu razliku između nemačkog i albanskog kluba.- Ako se ta priča ispostavi tačnom, onda smo mi bili žrtve nameštanja jer smo igrali pod neregularnim uslovima - poručio je Andreas Reting, prvi čovek Bundeslige.

Standard - HerenvenVEĆ DRUGA NEREGULARNA UTAKMICAU ovom pripremnom periodu već je jedna utakmica dospela u žižu javnosti zbog nameštanja. U Španiji su igrali Standard i Herenven, a ishod meča kreirao je glavni sudija. Naime, on je dosudio četiri smešna jedanaesterca, a poslednji je čak i ponovio. Izgleda da su se ozbiljne pare uplaćene na klađenje više od dva-tri gola...Pošto utakmice klubova iz istočne i južne Evrope tek počinju, u narednim nedeljama može se očekivati prava navala sumnjivih mečeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track