ŠOK U 88. MINUTU: Srpske fudbalerke izgubile od BiH u kvalifikacijama za EP
Foto: Fss.rs

Prvi neuspeh

ŠOK U 88. MINUTU: Srpske fudbalerke izgubile od BiH u kvalifikacijama za EP

Fudbal -
Ženska reprezentacija Srbije posle dve uzastopne pobede doživela prvi poraz u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2017. godine u Holandiji.

U trećem kolu sedme kvalifikacione grupe danas je u Staroj Pazovi reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila domaću Srbiju 1:0 (0:0).

Na terenu Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije, po hladnom vremenu, pred oko 200 gledalaca, jedini strelac je bila: Milena Nikolić u 88. minutu.

Gošće su iznenadile domaću reprezentaciju otvorenom igrom u većem delu susreta. One su od prvog minuta zaigrale agresivno i bez straha, pa su češće od šutirale na protivnički gol. Bosna je više puta opasno ugrožavala našeg golmana Suzanu Nilson, koja je imala nekoliko dobrih intervencija, ali je kapitulirala dva minuta pre kraja meča.

U drugom delu viđena Srbija je češće i opasnije napadala od gošći, ali to nije bilo dovoljno da se savlada čvrsta odbrana Bosne. Kada se očekivalo da Srbija materijalizuje svoju nadmoćnost u poslednjih 20 minuta susreta, Bosna je preko Milene Nikolić kaznila domaćina i zasluženo ostvarila drugu pobedu u ovim kvalifikacijama.

"Znali smo da će utakmica sa Bosnom biti teška i to se potvrdilo. Imale smo u većem delu kontrolu utakmice, ali nismo iskoristile naše šanse. Nesrećne smo zbog nezasluženog poraza, ali moramo da se odmorimo i nastavimo pripreme za narednu utakmicu u Belgiji. Čestitam Bosni na pobedi", izjavila je Nevena Damjanović.

"Rana povreda Jovane Damnjanović je uticala dalji tok utakmice. Bosna je došla sa namerom da odbrani svoj gol i igrala je veoma disciplinovano. Čekale su svoju šansu iz kontranapada i prekida. Pokušavali smo da kroz posed osvojimo teren, ali su nas gošće sprečavale agresivnom igrom, što je uzrokovalo nepotrebnu nervozu u igri. Stvorili smo nekoliko prilika, ali nismo uspeli da postignemo gol. Oštećeni smo za dva penala. Mnogo smo naučili iz ovog poraza i neke stvari ćemo morati da korigujemo. Za utakmicu sa Belgijom ćemo imati dodatnoh kadrovskih problema", vidno razočaran bio je selektor Boris Arsić.

Odigrane utakmice ženske reprezentacije Srbije:Estonija -Srbija 0:1 Srbija - Estonija 3:0Srbija - BiH 0:1

Tabela:Belgija 2 2 0 0 11:0 6Srbija 3 2 0 1 4:1 6BiH 4 2 0 2 5:11 6Engleska 1 1 0 0 8:0 3Estonija 4 0 0 4 0:16 0

Preostale utakmice:30 novembra 2015 Belgija - Srbija4 juna 2016 Engleska - Srbija7 juna 2016 Srbija - Engleska15 septembra 2016 Srbija - Belgija20 septembra 2016 BiH - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track