SRAMOTA KOMŠIJA: Crnogorci traže kaznu za Ruse zbog zastave Srbije?
Foto: Reuters

Bruka

SRAMOTA KOMŠIJA: Crnogorci traže kaznu za Ruse zbog zastave Srbije?

Fudbal -
Utakmica kvalifikacija za EP između Crne Gore i Rusije prvo je bila prekinuta u prvom minutu, pošto je jedan od navijača Crne Gore pogodio ruskog golmana Igora Akinfejeva

PODGORICA - Pojedini crnogorski mediji tvrdi da će Evropska fudbalska unija (UEFA) pored FSCG da kazni i FS Rusije zbog nereda na prekinutoj utakmici dve selekcije u kvalifikacijama za EP 2016.Utakmica kvalifikacija za EP između Crne Gore i Rusije prvo je bila prekinuta u prvom minutu, pošto je jedan od navijača Crne Gore pogodio ruskog golmana Igora Akinfejeva. On je odmah prebačen u bolnicu, a utakmica je nastavljena. U nastavku meča bilo je dosta incidenata, a meč je definitivno prekinut u 67. minutu pošto su navijači Crne Gore pogodili ruskog igrača Kombarova u glavu. UEFA je pokrenula istragu, a očekuje se da FS CG bude žestoko kažnjen, a da utakmica bude registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Rusije. Pojedini crnogorski mediji navode da kazna očekuje i FS Rusije. Navodi se da su pre utakmice predstavnici UEFA-e održali sastanak na kojem je saopšteno da je zabranjeno isticanje simbola koji su povezani sa aktuelnim političkim situacijama u svetu, kao i simboli organizacija i država koji nisu povezani sa mečom.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Ruskoj delegaciji je navodno predočeno da njihovi navijači na utakmici ne smeju da ističu zastave Srbije, Donjecke Narodne Republike ili ruske carske zastave. Na utakmici su ruski navijači na južnoj tribini istakli zastave Srbije i rusku carsku zastavu, a palili su i baklje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track