SRBIJA IGRA 100. MEČ: Orlovi žele da dobrim rezultatom proitv Francuske obeleže jubilej
Foto: Dado Đilas

Prijateljska, ali važna utakmica

SRBIJA IGRA 100. MEČ: Orlovi žele da dobrim rezultatom proitv Francuske obeleže jubilej

Fudbal -
"Nije sramota igrati nerešeno sa Francuskom, nerešen rezultat bi nam dao dobru sliku i osnov za dalji rad", rekao selektor Ćurčić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da očekuje veliku borbu protiv Francuske u predstojećem prijateljskom susretu i da bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom.

"Nije sramota igrati nerešeno sa Francuskom, nerešen rezultat bi nam dao dobru sliku i osnov za dalji rad. Očekujem da se maksimalno suprostavimo, ponovimo neke stvari, a neke greške neutrališemo. Nadam se da nećemo imati neki strah kao u prethodnom periodu", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Bordou.

Srbija će sutra protiv Francuske odigrati svoju 100. zvaničnu utakmicu pod tim imenom.

"Francuska je favorit u ovom trenutku, ali verujemo u svoje kvalitete, imamo igrače koji mogu da im pariraju. Protiv takvih reprezentacija morate da date sve od sebe ako želite da im parirate", kazao je Ćurčić.

Selektor je najavio da će protiv Francuske biti promenjeno pet igrača u odnosu na tim koji je igrao protiv Jermenije u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici.

"Bitno nam je i da pokušamo da napravimo rezultat. Ako neki i ne dobiju šansu, pred nama su četiri utakmice do kraja godine, tako da će biti prilika za sve", naveo je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, samopouzdanje igrača je poraslo posle pobede nad Jermenijom, ali to treba da se potvrdi u duelu sa Francuskom.

"Imali smo dva lepa dana posle prijateljske utakmice sa Azerbejdžanom, kao i dva dana posle Jermenije. Samopouzdanje je poraslo, ali će to sutrašnja utakmica da pokaže, da li smo podigli segment više u odnosu na Jermeniju. Mnogo je bolje nego što je bilo do Jermenije, ako pričamo o atmosferi i samopouzdanju", rekao je Ćurčić.

Kapiten Branislav Ivanović rekao je da će utakmica u Bordou biti veoma važna za državni tim, jer će biti 100. od kada igra pod tim imenom.

"Ovo je za Srbiju veoma velika utakmica, deo istorije i sigurno će ostati upisana kao takva. Naravno, uvek se sećamo dobrih rezultata, Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi je jedino veliko takmičenje, ali bilo je mnogo lepih i važnih utakmica", rekao je Ivanović.

Zamoljen da kaže šta misli o tome što je reprezentacija Srbije postala "majstor prijateljskih utakmica", pošto je u poslednja tri takva duela dva puta pobedila i jednom igrala nerešeno, odgovorio je:

"To možda govori da naša ekipa još nije zrela da igra pod pritiskom kvalifikacionih utakmica, ali smo u poslednjoj pokazali da možemo da se borimo sa tim pritiskom", rekao je Ivanović.

Srbija je prvu zvaničnu utakmicu odigrala 16. avgusta 2006. godine, protiv Češke u mestu Uherske Hradište koju je dobila 3:1. Kapiten je kazao da predstojeći susret sa Francuskom neće biti shvaćen kao prijateljski.

"Francuska radi sve kako bi osvojila Evropsko prvenstvo, bili su šampioni sveta kada se igralo kod njih, to dovoljno govori o kvalitetu. Ova utakmica neće biti shvaćena kao da je prijateljskog karaktera, nijednog trenutka ne smemo da je shvatimo kao takvu. Biće izmena u sastavu, oni koji nisu dobijali šansu, a zaslužuje je, dobiće je", kazao je Ivanović.

Golman srpskog tima Vladimir Stojković dodao je da njegova ekipa ima obavezu prema naciji i sebi da odigra što bolje u Francuskoj.

"Imamo obavezu prema naciji i prema nama da odigramo što bolje možemo i lagano da se spremamo za sledeće kvalifikacije", kazao je Stojković.

On nije želeo da pojedinačno ističe francuske fudbalere, rekavši da od svakog preti opasnost.

"Francuska nije reprezentacija koja ima jednog ili dva igrača. To je skup dosta dobrih igrača i od svakog se može očekivati da bljesne. Potrudiću se da budem koncentrisan i da pomognem", rekao je Stojković.

Utakmica će početi sutra u 20.45 na Novom stadionu u Bordou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track