SRPSKI DEFANZIVAC BLISTA U KINI: Sjajna Petkovićeva sezona u Janbianu
Foto: Profimedia

Igra sa velikim uspehom

SRPSKI DEFANZIVAC BLISTA U KINI: Sjajna Petkovićeva sezona u Janbianu

Fudbal -

Srpski fudbaler Nikola Petković sa velikim uspehom igra ove sezone za kineskog prvoligaša Janbian Funde.

Iako je u Kini tek osam meseci, Petković je već ostavio zapažen trag.

Na 19 odigranih utakmica u Super Ligi, Petković je čak sedam puta bio u timu kola, a jednom je proglašen i za najboljeg igrača runde.

Petkovićev pogodak iz slobodnog udarca protiv ekipe Šiđiadžuanga proglašen je za najlepši gol prvog dela sezone. Petković je briljirao protiv najvećih klubova u Kini, kao što su Gvangdžou Evergrande, Điangsu Suning, Šangaj Šenhua, Šangaj SIP i Šandong Lungeg na kojima je bio najbolji igrač utakmice i gde je čuvao zvezde kao što su Gracijano Pele, Papis Sise, Demba Ba, Aleks Teišeira i Elkeson.

30-godišnji defanzivac ne krije zadovoljstvo svojim dosadašnjim igrama.

-Vrlo sam zadovoljan sezonom koja još uvek traje. Na svakoj utakmici sam pružao maksimum, kao defanzivac sam postigao dva gola i moj trud nije prošao nezapaženo, jer već postoji veći broj klubova koji se interesuju za mene - rekao je Petković.

Srpskom fudbaleru ugovor sa Janbian Fundeom ističe krajem novembra i interesovanje kineskih klubova je veliko.

Petković trenutno ima ponude Šangaj Šenhue, Beiđing Guoana, Tijanđin Tede, Šangaj SIPG-a kao i Šandong Lunenga koji je nekad vodio Radomir Antić i čija je prva zvezda tima Gracijano Pele.

Petković je profesionalnu karijeru započeo u Radničkom iz Pirota, posle čega je godinu dana proveo u Vojvodini.

Srpski fudbaler je u dva navrata nastupao i za Crvenu zvezdu, a tokom karijere igrao je i u turskim ekipama Genčlerbirigli i Hačetepe, u Ajntrahtu iz Frankfurta, Tomu iz Tomska, Al-Ahliju, Hapoelu iz Tel Aviva, Sidneju i Vesterlou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track