SRPSKI FUDBAL NA PESKU NASTAVLJA MISIJU: Sledeća stanica je Evropska liga u Moskvi
Foto: Beachsoccer.rs

Ambiciozno u Evropu

SRPSKI FUDBAL NA PESKU NASTAVLJA MISIJU: Sledeća stanica je Evropska liga u Moskvi

Fudbal -

Posle učešća na Evro bič-soker kupu u Beogradu i debija na međunarodnoj sceni, reprezentaciju Srbije u fudbalu na pesku očekuju novi izazovi, ovog puta u Evropskoj ligi.

Orlovi će od 1. do 3. jula u Moskvi učestvovati u kvalifikacijama B divizije, a za protivnike će imati Estoniju, Moldaviju i Kazahstan.

U B diviziji Evropske lige takmiči se 16 selekcija podeljenih u četiri grupe, a prema sistemu takmičenja prvoplasirane selekcije iz svake grupe kao i dve drugoplasirane sa najboljim skorom izboriće plasman u narednu rundu koja se krajem avgusta igra u Italiji. Samo pobednik evropske lige B divizije igraće baraž meč sa poslednjeplasiranim timom iz A divizije za plasman u viši rang.

Prvu utakmicu izabranici selektora Dejana Kneževića igraće 1. jula protiv Estonije od 13.15, dan kasnije rival će im biti Moldavija tačno u podne, a 3. jula Orlovi izlaze na megdan selekciji Kazahstana takođe u 12 sati.

Za razliku od Evro bič-soker kupa u našoj reprezentaciji u Moskvi neće biti Marka Lazića koji je doživeo prelom stopala, pa će njegovo mesto zauzeti Nemanja Filimonović. Selektor Knežević računa još na dva golmana Marka Milivojevića i Mihaila Pantelića i još sedmoricu igrača: Nikolu Mijailovića, Nikolu Valentića, Nikolu Čubrilovića, Nemanju Vučićevića, Mihaila Jovanovića, Filipa Antića i Mladena Jovančića.

"Protivnici na Evro kupu u Beogradu su zaista bili prejaki za nas u ovom trenutku kada se tek formira naša reprezentacija. Ipak, svima nama treba da bude čast što smo uopšte bili u prilici da ugostimo najjače selekcije Evrope. Imali smo šansu da na delu vidimo ono najbolje što Evropa ima u ovom trenutku, da učimo od njih i stičemo dragoceno iskustvo", počinje priču selektor Orlova Dejan Knežević i dodaje:

"Na ovom turniru u Moskvi svakako će provnici biti nešto lakši, ali daleko od toga da mi protiv bilo koga možemo da se svrstavamo u favorite, jer smo selekvcija sa ubedljivo najmanje iskustva. Najjači protivnik će nam svakako biti Estonija, koja ima najkvalitetniji tim, a naš cilj se zna – da kroz takmičenja napredujemo iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji. Velika nam je želja da iznenadimo nekog od protivnika i u Moskvi zabeležimo prvu pobedu", zaključio je Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track