ŠTEDNJA: Radovanu Ćurčiću plata 15.000 evra
Foto: Saša Pavlić

Srbija dobila najjeftinijeg selektora

ŠTEDNJA: Radovanu Ćurčiću plata 15.000 evra

Fudbal -
Radovan će voditi „orlove“ za platu koja je više nego upola manja od Mihajlovićeve ili skoro pet puta manja od Antićeve

Novoizabrani selektor reprezentacije Radovan Ćurčić radiće za mesečnu platu od 15.000 evra, što je više nego upola manje od zarade Siniše Mihajlovića, koji je zarađivao 35.000.

Iako ovaj novac izgleda astronomski visok u poređenju sa 2.000 evra, koliko je svojevremeno dobijao Ilija Petković, koji je SCG odveo na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, ovo je najjeftiniji selektor „orlova“ u istoriji s kojim će Srbija pokušati da se domogne evropskog šampionata.- U fudbalu ne možete ništa da garantujete, ali ja verujem u ovaj tim. Hrabar sam, doneo sam tešku odluku i verujem da možemo da se plasiramo na EP. Pred nama je pet baraž-mečeva, u opticaju je još 15 bodova, i dok postoji šansa, mi ćemo se boriti, a prve dve utakmice protiv Portugala i Danske u gostima od presudnog su značaja - kaže Ćurčić.

Savo ga izabrao... Milošević i Ćurčić
Savo ga izabrao... Milošević i Ćurčić

Mladi stručnjak obećava da je pred njim i njegovim stručnim štabom naporan rad, a obećava da će razgovarati s Nevenom Subotićem i Ademom Ljajićem kako bih ih vratio u nacionalni tim.- Ne kažem da nemamo tim, već imamo tim koji nije dao rezultat, i to hoćemo da promenimo. Razgovaraću sa svim potencijalnim reprezentativcima, a počeću od kapitena Branislava Ilića. Obaviću to sa svakim ponaosob u narednih mesec dana i videćemo šta oni imaju da kažu. U nacionalnom timu nema mesta za sujetne, nije važno ko koliko igra. Ipak, naše prvo okupljanje je u martu i videćemo ko će tada biti u kakvoj formi - kaže Ćurčić.

PovratakRAZGOVARAĆU S VIDIĆEMĆurčić će pokušati da vrati Nemanju Vidića u nacionalni tim.- Nema potrebe govoriti o igračkim kvalitetima Nemanje Vidića jer on igrački i ljudski zaslužuje da bude deo reprezentacije. Razgovaraću s njim i videćemo kako će se sve završiti - kaže Ćurčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track