ŠTETAN UGOVOR PO PARTIZAN: Bivši predsednik kluba Dragan Đurić na saslušanju zbog Andrije Živkovića

Klupko se odmotava

ŠTETAN UGOVOR PO PARTIZAN: Bivši predsednik kluba Dragan Đurić na saslušanju zbog Andrije Živkovića

Fudbal -
Bivši predsednik Partizana Dragan Đurić biće saslušan narednih dana zbog sumnji da je kao čelnik kluba učestvovao u sklapanju štetnog ugovora o prodaji fudbalera Andrije Živkovića.

Đurić će u okviru ove predistrage biti ispitan u svojstvu građanina, a narednih nedelja u policiju će biti pozvani i drugi nekadašnji funkcioneri kluba iz Humske, pišu Novosti.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je pre izvesnog vremena podneta anonimna krivična prijava protiv bivšeg rukovodstva Partizana u kojoj se navodi da je pomenutim ugovorom načinjena šteta klubu, koja može da bude i veća od čak pet miliona evra!

Tužilaštvo je prijavu prosledilo kriminalističkoj policiji sa zahtevom da se prikupe potrebna obaveštenja i dalo nalog da se ispita ne samo Đurić, već i članovi Upravnog odbora kluba iz tog perioda, koji su dali saglasnost na ugovor sklopljen 18. avgusta 2014. godine.

Policiji je, u međuvremenu, dostavljena kompletna dokumentacija vezana za sklapanje tog ugovora, o prodaji 50 odsto prava na Živkovića kiparskom Apolonu, iza kojeg stoji menadžer Pini Zahavi. Po tom papiru Partizan bi morao da plati 2,25 miliona evra penale, odnosno naknadu štete Zahaviju, ako Živković ne bude prodat u ovom prelaznom roku, jer mu na leto ističe ugovor, pa će biti slobodan!

U tom ugovoru je, pored ostalog, jedna od stavki da će kiparskom Apolonu biti isplaćeno 50 odsto novca od ponude koju Živković eventualno odbije! Partizan je, navodno, pre nedelju dana dobio ponudu za ovog igrača, koja vredi 10 miliona evra. Ovaj transfer, međutim, odbili su da potpišu ne samo mladi igrač, već i njegov otac Jovica.

Zbog toga bi u slučaju da ovaj navodni transfer propadne Partizan bio u obavezi da Apolonu (čitaj Zahaviju) plati nadoknadu štete od polovine iznosa, odnosno pet miliona evra!

Pravnici upozoravaju da u ovom ugovoru ima elemenata teškog krivičnog dela.

Zbog ovog problema prethodnih dana oglasili su se sportski direktor Ivica Iliev, kapiten Saša Ilić, otac fudbalera Jovica Živković, kao i bivši čelnik kluba Albert Nađ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track